działalność a wychowawczy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 12 lut 2014, 11:48

Kobiecie udzielono urlop wychowawczy i otrzymuje od nas dodatek. Poza zleceniem, które podjęła a które nie koliduje ze sprawowaniem opieki nad dzieckiem, chce otworzyć własną działalność.
Czy to może być podstawa do uchylenia dodatku z wychowawczego czy dodatek nadal wypłacamy, jeśli tak to na jakiej podstawie??
~azja

Napisano: 12 lut 2014, 12:50

halo, halo... ktoś coś wie??
~azja

Napisano: 12 lut 2014, 14:51

nikt, nic???????
~azja

Napisano: 12 lut 2014, 14:54

napisalas,ze zlecenie nie koliduje z opieka...ciekawe na podstawie czego wyciagnelas takie wnioski:) no ale jak tak i zlecenie nie koliduje to moze i prowadzona dzialalnosc nie bedzie kolidowac ...tylko to musisz dobrze zbadac
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2014, 14:55

tak jak ze zleceniem---- sprawdzasz czy rodzaj prowadzonej działalnosci i miejsce jej wykonywania nie powoduje zaprzestania opieki nad dzieckiem

jeszcze ---robisz uzyskanie dochodu
~~o~

Napisano: 12 lut 2014, 16:53

uzysk właśnie wiem, natomiast z tym zleceniem to napisała oświadczenie pod odp. karną, że nie koliduje... teraz mamy takie przepisy kuźwa no.... Klientka bardzo roszczeniowa, skarżąca, krzycząca i ch... wie co jeszcze. No właśnie- czyli podstawy, że działalność nie koliduje też nie ma
~azja

Napisano: 12 lut 2014, 16:56

azja ale to ty oceniasz czy nie oceniasz na podstawie tego co napisze w oswiadczeniu, a ma napisac co robi ,kiedy, gdzie itp...
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2014, 17:00

wszyscy wszystko mogą teraz oświadczyć i stad ten cyrk. Ciekawe jak mam zakwestionować to oświadczenie jak znam kobite, wiem że np pracuje a ona z uśmieszkiem podpisuje się pod art o odpowiedzialności karnej.
Chcieli szajs, mają, więc ja też się nie czepiam. na każde g*ówno biore oświadczenie i mam to gdzieś.
~ela

Napisano: 12 lut 2014, 17:05

hmm masz rzetelnie ustalic...dla mnie nie ma rzetelnosci w ustaleniu faktu czy podjecie zatrudnienia koliduje z osobista opieka czy nie w oparciu o oswiadczenie strony, tylko o tym ze nie...owszem ustale to w oparciu o jej oswiadczenie,ale mowiace o tym na czym polega to zatrudnienie, gdzie je wykonuje jak dlugo, czy opiekuje sie w tym czasie dzieckiem..jesli to praca poza domem a dziecko zostaje w domu - to znaczy ze zaprzestaje w tym czasie bezposredniej opieki nad dzieckiem
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2014, 9:41

rozumiem, czyli wszystko zależy od tego jak nasmaruje oświadczenie. To samo pewnie z otwarciem działalności.... napisze, że w domu siedzi i jest git. Co za chory kraj
~azja

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x