Jak wyliczyć dochód do stypendium przy działalności gospodarczej. Pani przyniosła mi zaświadczenie z US o dochodach za 2013 r. i mam tam wykazane,że zostało złożone zeznanie podatkowe PIT 36. Mam wskazany dochód i składki społeczne. Czy dochód pomniejszam o składkę społeczną i dzielę na 12 m-cy, czy może biorę oświadczenie za sierpień? Proszę o pomoc!
Zaświadczenie z US za 2013 r. + oświadczenie o składce zdrowotnej za 2013 r. + oświadczenie czy cały rok 2013 r. prowadził działalność gosp. Dochód - skł. społ - skł. zdrow. / na liczbe m-cy prowadzenia działalności.
Jeśli ktoś jest na ryczałcie bierzecie oświadczenie ile zarobił w m-cu sierpniu + zaświadczenie z US o formie opodatkowania?
W ustawie o pomocy społ. art. 8 pkt. 8 jest napisane "(...) oraz na podstawie dowodu opłacenia składek w ZUZ" - bierzecie cos takiego?
A co zrobić jeśli urząd skarbowy nie zgodził sie wydać przedsiębiorcy takiego zaświadczenia bo "takiego nie wydają" i wystawili tylko zwykłe o dochodzie, jak do świadczeń rodzinnych.... O formie opodatkowania też odmawiają wystawienia.... Co robić, odsyłam ludzi a oni wracają z kwitkiem bo skarbówka też ich odsyła....
dochód z ha przeliczeniowego 250 zł !!!!!
nie gonimy klientów po zaświadczenia, możemy samodzielnie wystąpić do US z wnioskiem o udostępnienie danych osobowych w nim wskazać co chcemy żeby było wykazane. Nam nie powinni odmówić.