Informacja o wydaniu decyzji w późniejszym terminie - Stypendia

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 08 wrz 2014, 14:50

Czy możecie mi pomóc i powiedzieć jak robicie z tymi pismami, które wysyłamy z informacją o późniejszym wydaniu decyzji? Jak jest z datami? Przyjmujemy wnioski od 1 września do 15 i taką informację trzeba wysłać po miesiącu, czyli każdy z inną datą dostanie??????????????? Ci co złożyli 1 września muszą dostać odpowiedź do 1 października????
Hania30

Napisano: 08 wrz 2014, 15:12

teoretycznie tak jak piszesz, każdy będzie miał inny termin
ale że dopiero po przyjęciu wszystkich wniosków jesteśmy w stanie podzielić dotację i podać kwoty,to myślę,że jeśli dla wszystkich przyjmiemy,że miesiąc upływa 15 października,to nie będzie to wielkim błędem i będzie się można z tego wybronić
xyz@

Napisano: 09 wrz 2014, 7:45

każdy wniosek to oddzielna sprawa, ten który wpłynął 1 września musisz wydać decyzję do 1 października itd, jeśli wiesz, że nie zdążysz to wysyłasz info o późniejszym załatwieniu sprawy. Nie możemy przyjąć że miesiąc upływa 15 października - jak się rodzic zna to mamy sprawę o bezczynność - no co wy?
Aśka

Napisano: 09 wrz 2014, 8:03

rodzic w momencie składania wniosku zostaje poinformowany jak wygląda realizacja stypendiów,a że wszystkim zależy na załatwieniu sprawy nikt nikogo nie będzie oskarżał o bezczynność
mam co roku ponad 400 wniosków i oprócz tego inne obowiązki
nawet nie mam zamiaru bawić się w różne daty
tym z 1 września musiałabym wysyłać informację 2 razy
w razie kontroli będę się bronić
Gość

Napisano: 09 wrz 2014, 9:51

W momencie składania wniosków strony podpisują oświadczenie , iz zostały poinformowane o terminie załatwienia wniosku czy za I półrocze 2014r. decyzje będą wydane do końca listopada a w drugim półroczu 2014r. do końca czerwca. Podpisują wpinam w akta i sprawa załatwiona. Kto ma czas na to , aby wysyłać do nich pisma.
urzędnik

Napisano: 09 wrz 2014, 10:41

też to chciałam załatwić oświadczeniem,ale niestety moja pani mecenas na to nie pozwoliła
xyz@

Napisano: 10 wrz 2014, 10:21

Jestem po kontroli z Urzędu Wojewódzkiego i nikt mi nie zarzucił, że jest to nieprawidłowe. Strona poinformowana? Poinformowana. Oświadczenie w aktach jest podpisane i tyle.
urzędnik

Napisano: 25 lip 2017, 13:43

A czy mogłabym prosić o zamieszczenie wzoru takiej informacji o późniejszym załatwieniu sprawy?
klm
Praktykant
Od: 23 mar 2017, 14:33
Zajmuję się: ST

Napisano: 08 wrz 2017, 9:05

ja również byłabym wdzięczna za podanie takiego wzoru :)
Daga888
Stażysta
Od: 07 wrz 2017, 14:35
Zajmuję się: oświata

Napisano: 08 wrz 2017, 13:45

Zawiadomienie

Na podstawie art. 36 Kodeksu postępowaniu administracyjnego (Dz. U. z 2016 r., poz. 23, j.t. z zm.; dalej jako k.p.a.) zawiadamiam, że postępowanie administracyjne
w sprawie przyznania pomocy materialnej o charakterze socjalnym w formie stypendium szkolnego nie może być załatwione w terminie przewidzianym w art. 35 k.p.a.
Powodem nie załatwienia sprawy w terminie jest uzależnienie decyzji przyznającej kwotę stypendium od otrzymanej dotacji celowej na realizację zadań własnych gminy na 2017 rok z przeznaczeniem na dofinansowanej świadczeń pomocy materialnej dla uczniów o charakterze socjalnym
Przewidywany nowy termin załatwienia w/w sprawy to ..........

Pouczenie:
Strona postępowania ma prawo złożyć ponaglenie na organ rozpatrujący sprawę, jeżeli:
1) nie załatwiono sprawy w terminie określonym w art. 35 lub przepisach szczególnych ani w terminie wskazanym zgodnie z art. 36 § 1 (bezczynność);
2) postępowanie jest prowadzone dłużej niż jest to niezbędne do załatwienia sprawy (przewlekłość).
Ponaglenie wnosi się do organu wyższego stopnia tj. ………………………………………..za pośrednictwem organu prowadzącego postępowanie.
Ponaglenie powinno zawierać uzasadnienie.

Ja znalazłąm w internecie taki wzór:)
klm
Praktykant
Od: 23 mar 2017, 14:33
Zajmuję się: ST

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x