Jeżeli ktoś przyznosi zaświadczenie z US o przychodach za 2013 rok i twierdzi, że miał wiecej rozchodów niż dochodu to liczycie to co Wam oświadczy a zaświadczenie wpinacie do akt? Pomóżcie prosze bo nie wiem jak się do tego zabrać

Jesteś ustawowo zobligowany do tego, żeby wierzyć w każde oświadczenie strony spisane pod odpowiedzialnością. Z mocy prawa to jest dokładnie tak samo ważny dokument jak dowolne zaświadczenie z pieczątką.nowy 22 pisze:Pomóżcie prosze bo nie wiem jak się do tego zabrać
a co masz za zaświadczenie - zasady ogóle? czy inne? jak masz zaświadczenie to nie bierzesz oświadczenia chyba że na zaświadczeniu jest dopisek że ktoś rozliczał się jeszcze na podstawie ryczałtu czy karty podatkowej.nowy 22 pisze:Dobrze ale jęzeli mam zaświadczenie z US oraz oświadczenie strony i wpisane są różne kwoty bo ona twierdzi,że miał tyle kosztów, że jej dochód był dużo mniejszy
hahah, powiedz to mojemu przełożonemu.Iks pisze:Jesteś ustawowo zobligowany do tego, żeby wierzyć w każde oświadczenie strony spisane pod odpowiedzialnością. Z mocy prawa to jest dokładnie tak samo ważny dokument jak dowolne zaświadczenie z pieczątką.