Działalność gospodarcza - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 06 sie 2015, 8:58

Jaki bierzecie dokumenty do zasiłku rodzinnego jeżeli ktoś prowadzi działalność gopspodarczą?
Jeżeli ktoś przyznosi zaświadczenie z US o przychodach za 2013 rok i twierdzi, że miał wiecej rozchodów niż dochodu to liczycie to co Wam oświadczy a zaświadczenie wpinacie do akt? Pomóżcie prosze bo nie wiem jak się do tego zabrać :?
nowy 22

Napisano: 06 sie 2015, 8:59

tak odpowiada za to co wpisuje w oświadczeniu
grażyna3

Napisano: 06 sie 2015, 9:01

Ale czy wymagacie zaświadczenia z US?
nowy 22

Napisano: 06 sie 2015, 9:04

nie wiem czy tak mozna tylko na oswiadczeniu polegac, to tak jakby ktos mial dochody ze stosunku pracy ujete na zaswiadczeniu z US a strona pisze oswiadczenie ze miala mniej bo pracodawca mu na przyklad 2 wyplat nie wyplacil
dsdasf

Napisano: 06 sie 2015, 9:05

nie wymagam US wierzę na słowo
nela81

Napisano: 06 sie 2015, 9:39

nowy 22 pisze:Pomóżcie prosze bo nie wiem jak się do tego zabrać :?
Jesteś ustawowo zobligowany do tego, żeby wierzyć w każde oświadczenie strony spisane pod odpowiedzialnością. Z mocy prawa to jest dokładnie tak samo ważny dokument jak dowolne zaświadczenie z pieczątką.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 06 sie 2015, 9:45

Dobrze ale jęzeli mam zaświadczenie z US oraz oświadczenie strony i wpisane są różne kwoty bo ona twierdzi,że miał tyle kosztów, że jej dochód był dużo mniejszy :?
nowy 22

Napisano: 06 sie 2015, 9:49

nowy 22 pisze:Dobrze ale jęzeli mam zaświadczenie z US oraz oświadczenie strony i wpisane są różne kwoty bo ona twierdzi,że miał tyle kosztów, że jej dochód był dużo mniejszy :?
a co masz za zaświadczenie - zasady ogóle? czy inne? jak masz zaświadczenie to nie bierzesz oświadczenia chyba że na zaświadczeniu jest dopisek że ktoś rozliczał się jeszcze na podstawie ryczałtu czy karty podatkowej.
nela81

Napisano: 06 sie 2015, 10:46

Jeśli oświadczenie jest niezgodne z prawdą to zawiadamiasz organy ścigania.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 06 sie 2015, 11:31

Iks pisze:Jesteś ustawowo zobligowany do tego, żeby wierzyć w każde oświadczenie strony spisane pod odpowiedzialnością. Z mocy prawa to jest dokładnie tak samo ważny dokument jak dowolne zaświadczenie z pieczątką.
hahah, powiedz to mojemu przełożonemu.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x