działalność gospodarcza
działalność gospodarcza
Pan wykreślił działaność gospodarczą, data zaprzestania 31.08 a data wykreślenia 01.09 . Od kiedy przyznać świadczenie ? (z działalnością przekraczał im dochód).
Re: działalność gospodarcza
Ja biorę datę zaprzestania działalności nie wiem czy dobrze...
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Przedsiębiorca przy wyrejestrowaniu działalności musi podać datę zaprzestania, a urząd z datą zgłoszenia dokonuje wykreślenia. Czyli, jeśli przyjdzie do urzędu 2 grudnia i wpisze datę zaprzestania 31 listopad, to urząd napisze, że zaprzestał 31 listopada, ale wykreśli z datą 2 grudnia (zgłoszenie). Tak więc, czynności wyrejestrowania dokonano z dniem 2 grudnia, a że nasza ustawa nie mówi o zaprzestaniu tylko o wyrejestrowaniu, to trzeba przyjmować datę wykreślenia.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A co, nie można stworzyć nowego kalendarza...?kloe pisze:31.04. tez już widziałam ( na opakowaniu cukierków) ;p

Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
Oprócz działalność gospodarcza - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Urzad marszalkowski
Dokumenty do 500+
Do Elmera i innych mądrych
decyzja do ponownego rozpatrzenia z SKO
Decyzja SKO- Uchylenie bez daty uchylenia
Utrata dochodu
POMOCY!!! który art. do uchylenia?
do Elmer i innych!!!!
przekroczenie 2%
Jak robicie?
Domenty z zagranicy czy musi tłumaczyc.
ROPS