działalność na ryczałcie - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 01 cze 2020, 22:29

jak prawidłowo wyliczyć dochód mianowicie z oświadczenia Strony wynika, w okresie luty marzec kwicień dochody przedstawiały się następująca
w lutym z dziłalności na ryczałcie dochód wyszedł 0,00, w marciu 2000,00 po czym od 20 marca dzialanośc wyrejestrowana natomiast wypłatę zasiłku dla bezrobotnych za kwiecień otrzymała w maju np(500zł +86zł składka zdrowotna). proszę o pomoc w ustaleniu dochodu rodziny
nowa13
Praktykant
Od: 20 mar 2017, 23:43
Zajmuję się: DM,DE ŚW.R

Napisano: 02 cze 2020, 7:54

Po pierwsze zależy kiedy złożył wniosek, ale rozumiem że w maju.
Po drugie tutaj jest problem, ale kiedy rozmawiam z ośrodkami to przyjmują dochód z okresu kiedy został wypłacony, a nie za jaki miesiąc, jeżeli Pan składał w maju wniosek, to nie liczyłbym zasiłku dla bezrobotnych. Kolejna rzecz, jeżeli chodzi o składkę zdrowotną to też nie wszyscy to liczą, ja liczę, bo jak to ma być, że z naszych pieniędzy osoba korzysta z usług zdrowotnych, a nie ponosi nic za to.
Ostatecznie napiszę Ci, co ja bym zrobił, gdyż każdy ośrodek robi inaczej:
Jeżeli Pan złożył w maju wniosek to ja liczyłbym dochód w ogólnej wysokości 2000,00 zł, jeżeli w czerwcu to dochód liczyłbym jako 2586,00.
Jeszcze jedna rzecz: dochód nawet sam 2000,00 na 3 miesiące to dla mnie jakoś za mało. Wychodzi na to, że miesięcznie mają 666,66 zł, sprawdź jaki mają wydatki.
Warto byłoby sprawdzić, czy rodzina korzysta z jakiś zasiłków rodzinnych, ale to też nie jest niewiadomo jaka suma. Jak żona? Pracuje?
Marek1992
Referent
Od: 14 lis 2019, 10:00
Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x