chodzi mi o pieczęcie nagłówkowe na pismach dot. podejm. działań w/c DA: 1. wezwanie na wywiad, 2. zaw. o wszczęciu post. 3. pismo do komornika 50 %, 4. dec. o uznaniu DA za uchyl. się, 5. wniosek do prokurat. o ściganie, 6. wniosek do starostwa o zatrzymanie prawa jazdy 7. pismo do pup o aktywizację DA, 8. pismo do komornika i OWW o ustaleniach pochodz. z wywiadu alimentac. itp. Wiadomo że na dole z up. wójta, a u góry? GOPS czy Wójt Gminy?
A dlaczego Wójt? chyba, że jesteście zatrudnieni przez Urzędy Miast czy Gmin ale jak pracujecie w GOPS czy MOPS to pieczątka GOPSu a nie wójta. Nie róbcie zamieszania, Wójt zlecił prowadzenie postępowania wobec dłużników zarządzeniem lub uchwałą rady to pieczątki stawiamy GOPS.
pięczątka wójta/burmistrza/prezydenta na 100 % organem przyznającym i prowadzącym jest Wójt.... tylko zleca prowadzenie gops/mops. U mnie była kontrol z audytu w pomocy społ i były kobiety które kontrolują i fa i zastrzegły że jak przychodzi kontrol to w 1 kolejnosci to udupiają że nie ma w nagłówku pieczatek Wójta itp. oczywiście dla tych co pracują w OPS pieczatka wójta .. .nagłówkowa i okragła musi być na wszystkich decyzjach jakie GOPS wydaje
Pierwsze słyszę, żeby kontrola obejmowała takie rzeczy - miałam ich kilka i nigdy się tego nie czepiali.
Ja przybijam pieczęć ops, pod spodem widnieje pieczęć kierownika "z up. wójta". Na decyzjach nie stosujemy pieczęci tzw. okrągłej z orzełkiem, już dawno ją wycofaliśmy.
Kontrola zarzuciła, że mamy pieczątki WÓJTA, Realizujemy ustawę na podstawie zarządzenia i mamy mieć pieczątki OPS. Podpisuje jedynie kierownik z upoważnienia, ale to co jest zlecone to pieczątki mają być OPS. Pozdrawiam