działania w/c dłużników, pisma - pieczątki nagłówkowe, pilne - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 16 sie 2014, 18:38

chodzi mi o pieczęcie nagłówkowe na pismach dot. podejm. działań w/c DA: 1. wezwanie na wywiad, 2. zaw. o wszczęciu post. 3. pismo do komornika 50 %, 4. dec. o uznaniu DA za uchyl. się, 5. wniosek do prokurat. o ściganie, 6. wniosek do starostwa o zatrzymanie prawa jazdy 7. pismo do pup o aktywizację DA, 8. pismo do komornika i OWW o ustaleniach pochodz. z wywiadu alimentac. itp. Wiadomo że na dole z up. wójta, a u góry? GOPS czy Wójt Gminy?
Ania 2

Napisano: 17 sie 2014, 22:27

wójt
EWELINAS

Napisano: 18 sie 2014, 8:14

burmistrz/ prezydent miasta lub wójt
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 18 sie 2014, 20:25

A dlaczego Wójt? chyba, że jesteście zatrudnieni przez Urzędy Miast czy Gmin ale jak pracujecie w GOPS czy MOPS to pieczątka GOPSu a nie wójta. Nie róbcie zamieszania, Wójt zlecił prowadzenie postępowania wobec dłużników zarządzeniem lub uchwałą rady to pieczątki stawiamy GOPS.
kkk

Napisano: 19 sie 2014, 14:29

pięczątka wójta/burmistrza/prezydenta na 100 % organem przyznającym i prowadzącym jest Wójt.... tylko zleca prowadzenie gops/mops. U mnie była kontrol z audytu w pomocy społ i były kobiety które kontrolują i fa i zastrzegły że jak przychodzi kontrol to w 1 kolejnosci to udupiają że nie ma w nagłówku pieczatek Wójta itp. oczywiście dla tych co pracują w OPS pieczatka wójta .. .nagłówkowa i okragła musi być na wszystkich decyzjach jakie GOPS wydaje
Karlitos

Napisano: 19 sie 2014, 14:36

Pierwsze słyszę, żeby kontrola obejmowała takie rzeczy - miałam ich kilka i nigdy się tego nie czepiali.
Ja przybijam pieczęć ops, pod spodem widnieje pieczęć kierownika "z up. wójta". Na decyzjach nie stosujemy pieczęci tzw. okrągłej z orzełkiem, już dawno ją wycofaliśmy.
piciripci

Napisano: 20 sie 2014, 8:00

Organem jest wójt. Pieczątka nagłówkowa wójta. OPS realizuje tylko zadanie.
jaak

Napisano: 21 sie 2014, 8:43

Kontrola zarzuciła, że mamy pieczątki WÓJTA, Realizujemy ustawę na podstawie zarządzenia i mamy mieć pieczątki OPS. Podpisuje jedynie kierownik z upoważnienia, ale to co jest zlecone to pieczątki mają być OPS. Pozdrawiam
kkk

Napisano: 21 sie 2014, 8:55

co kontrola- to inne wynalazki....
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 21 sie 2014, 9:10

a goko pieczatka powinna być w TW w nr 82? burmistrza, czy kierownika z upoważnienia?
Gość

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x