dzieci do rodziny zastepczej
dzieci do rodziny zastepczej
Mamy kwalifikacje na rodzinę zastępczą wszelkie uprawnienia ale nadal jesteśmy bez dzieci, z naszego Pcpr wypieli się na nas a reszta milczy, szukanie dziecka na własna rękę nie przyniosło rezultatów , macie może jakieś rady pomysły co mamy dalej robić ??????
Re: dzieci do rodziny zastepczej
wierzyć się nie chce jak to możliwe, u nas dziennie średnio przychodzą 2/3 zapytania z innych powiatów o miejsca w pieczy zastępczej, że już nie wspomnę, ze z dziećmi z naszego powiatu jest nieraz problem bo w zawodowych brak miejsc.
mozliwe, u nas tez ponoć dużo dzieci jest a my nadal sami jesteśmy
więc jak mogę doradzić - możecie sami na własną rękę poinformować pisemnie właściwy Sąd, że jesteście rodziną zawodową i macie miejsca wolne i zgłaszacie gotowość do przyjęcia dziecka.
Tym sposobem troszkę ,,wyręczycie pcpr\" bo tak czy inaczej jednostka ma obowiązek prowadzić i zgłaszać do sądu rejestr osób pełniących funkcję zawodowej r.z. a jest to po to żeby Sąd też miał ogląd ile rodzin funkcjonuje i ile takich rodzin potencjalnie mogłoby przyjąć dzieci. pozdrawiam.
Tym sposobem troszkę ,,wyręczycie pcpr\" bo tak czy inaczej jednostka ma obowiązek prowadzić i zgłaszać do sądu rejestr osób pełniących funkcję zawodowej r.z. a jest to po to żeby Sąd też miał ogląd ile rodzin funkcjonuje i ile takich rodzin potencjalnie mogłoby przyjąć dzieci. pozdrawiam.
może wzmianka jak to wygląda z drugiej strony.... jak PCPR was przeszkolił to prawdopodobnie liczy na to że umieści w waszej rodzinie dzieci ze swojego Powiatu.... co jest naturalne a że w waszym Powiecie nic się nie wydarzyło to nabrali wody w usta....
Nieopłacalne dla Powiatu jest przeszkolenie kandydatów a później umieścić w niej dzieci z innego powiatu - ekonomia
Nieopłacalne dla Powiatu jest przeszkolenie kandydatów a później umieścić w niej dzieci z innego powiatu - ekonomia

może własnie dpbrym pomysłem bylby \"wyręczyć pcpr\" jak mówi pcpr dl .Skoro oni sie nie kwapia a rodzinie zalezy. nie wiem jak to jest mozliwe że w zawodowej rodzinie nie ma dzieci....u nas ciągle jest problem ale raczej z brakiem rodzin niz z brakiem dzieci (przykre to). mozna tez udać sie do domów dziecka pogadać z dyrekcją i jezeli sprawa się ruszy (w DD będą dzieci które rodzina bedzie mogła przyjąc) złozyc samemu wniosek do Sądu na te konkretne dzieci.
Dominika napisz mi skąd jesteś, a wystąpię do Twojego PCPR mam do wzięcia dwójkę fajnych dzieci , chłopiec prawie 3 latka , dziewczynka 10. Rodzeństwo.
Jeśli odległość nie stanowi problemu też bylibyśmy zainteresowani tym rodzeństwem.Jesteśmy r.z z podkarpackiego. Jeśli sprawa aktualna- proszę o namiary do kontaktu.
Marina jestesmy z zachodniopomorskiego.. powiat Kamien Pomorski tam jest nasz Pcpr
Oprócz dzieci do rodziny zastepczej - Stare tematy przeczytaj również:
organizacja pomocy społecznej
Wyjazd dziecka
aktywny samorząd
portal o ustawie o wspieraniu rodziny
efs
odpłatność biologicznych
bariery architekt.
odpłatność biologicznego a pobierane przez nieg zasiłki z pomocy społ.
Jak to bęzie w 2014 r.? Zwolnienia dla pracowników zatrudnionych przez EFS?
skad jestesmy
PCPR czy GOP
Nowa podstawa ustalenia wysokości dla osób usamodzielnianych
usamodzielnienie wychowanka rodziny zastępczej na starych zasadach
odpłatność rodziców biologicznych
AS MODUL I
Decyzje kierujące do mieszkań chroninych