dziecko w Hospicjum a zasiłek pielęgnacyjny - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 31 sty 2014, 9:09

czyli płacić
~Nati

Napisano: 31 sty 2014, 10:10

na pewno ?
~Nati

Napisano: 31 sty 2014, 10:17

ja tez mam taki przypadek i watpliwosci czy placic. tyle ze u mnie sad nakazał umiescic dziecko w placowce ale z braku miejsc bedzie umieszczone w hospicjum
~??xx

Napisano: 31 sty 2014, 10:47

kurcze nie wiem, z drugiej strony elmer ma troszkę racji że jak ktoś idzie do szpitala to też płacimy zasiłek. Boje się tylko że jeśli będziemy mieli kiedyś kontrolę to mi zarzucą że dziecko jest tam bezpłatnie, więc jest to instytucja zapewn. całodobowe utrzymanie i nie powinien mieć zasiłku pielęgnacyjnego. Ale z innej strony tak sobie myślę że temu dziecku nikt nie nałożył należności do zapłacenia za pobyt tam, bo siostra zakonna jest opiekunem prawnym (ona za niego odpowiada i łoży) a NFZ refunduje tylko leki. Więc chyba może być.
~Nati

Napisano: 31 sty 2014, 11:14

??
~Nati

Napisano: 31 sty 2014, 12:22

?
~Nati

Napisano: 31 sty 2014, 12:27

sad mi ostatnio napisał, w uzasadnieniu, że jak nie jest wymienione konkretnie w katalogu instytucji zapewniajacych całodobowe utrzymanie to nie można dac odmowy wie ja bym przyznala
~- ja

Napisano: 31 sty 2014, 12:28

ja bedę pisac do hospicjum jaka to instytucja, zobacze co mi odpowiedza, u mnie sprawa bedzie dotyczyła lutego więc cos chyba sie wyjaśni
~??xx

Napisano: 31 sty 2014, 12:52

proszę daj znać jak ci odpiszą tu na ten temat, będę tu zaglądać
~Nati

Napisano: 31 sty 2014, 13:42

Ok moze jakis mail to się odezwę na maila po całym zamieszaniu
~??xx

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x