Upewnijcie mnie. Dziecko od 10 maja przebywa w młodzieżowym ośrodku wychowawczym. Mam pismo z placówki, że matka nie ponosi odpłatności. Moim zdaniem za maj zasiłek rodzinny na to dziecko przysługuje ponieważ do 10 maja był w domu. Zgadza się? To samo w czerwcem i wakacjami. Koniec roku 22 czerwca. Dziecko wraca do domu. Myślę, że za czerwiec i wakacje zasiłek rodzinny przysługuje na to dziecko. Dobrze myślę?
w grę chodzi sporo kasy bo od. z tyt. samotnego, wielodzietność. Nigdy nie miałam takiego przypadku. Zawsze rodzic ponosił jakąś odpłatność.... Podpowie ktoś?
czytam to forum i czytam i wyszło, że ne ma jednoznacznej odpowiedzi. Jedne ośrodki na wakacje przyznają zasiłek rodzinny. drugie nie. No i bądź tu mądry i zrób dobrze. Chyba będę skłaniać się do uchylenia. Art. 7 ... dziecko zostało UMIESZCZONE. Nie ma słowa przebywa. I tego się chyba będę trzymać. Ale czekam jeszcze na jakieś sugestie
No właśnie - "zostało umieszczone" - dla mnie jak ma przerwę wakacyjną i jest w domu, to nadal "jest umieszczone", a tylko ma taki urlop jakby. Ja bym nie przyznawała.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.