Becikowe - utrata/uzyskanie dochodu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 15 cze 2018, 14:12

Witam. Mam pytanie odnośnie utraty jednych, a uzyskanie kolejnych dochodów, tzn. nie wiem już jakie dokumenty mam złożyć. Moja historia zatrudnienia wygląda następująco:
1. pracodawca A - do 08.2016
2. pracodawca B -od 09.2016r. do 07.2017
3. pracodawca C - od. 08.2017 do chwili obecnej

Mąż chciał dzisiaj złożyć wniosek o becikowe i pani w MOPR spytała, czy w 2016 była zmiana pracodawcy i mąż potwierdził. Pani kazała przynieść świadectwo pracy od pracodawcy A i zaświadczenie o dochodach z kolejnego miesiąca po zawarciu umowy u pracodawcy B oraz pit 11 od pracodawcy B. Tylko, że to nie są moje obecne dochody, bo w kolejnym roku ponownie zmieniłam pracodawcę, więc tamten dochód też jest już utracony. Mam, więc przynieść świadectwa od pracodawców A i B i zaświadczenie o nowych dochodach od pracodawcy C mimo, że będzie to już dochód za 2017 rok? Czy tak jak powiedziała pani w MOPR, czyli nie brać pod uwagę pracodawcy C?
Eva89
Praktykant
Od: 15 cze 2018, 13:56
Zajmuję się: pracownik szeregowy

Napisano: 15 cze 2018, 14:53

pani w MOPS pewnie nic nie uslyszala o pracodawcy C w 2017 :) twoje dochody z 2016 roku zarowne te osiagniete u pracodawcy A jak i u B zostana utracone, wiec musisz dolaczyc pity 11 z tych zakladow i swiadectwa pracy, natomiast uzyskiem bnedzie dochod z pracy o pracodawcy C, czyli zaswiadczenie o dochodzie wrzesien 2017
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 15 cze 2018, 18:38

Dziękuję, to już orientuje się jeśli chodzi o mnie. Teraz druga sprawa, bo mąż zapomniał też wspomnieć, że jego zakład w trakcie zatrudnienia został wykupiony przez inną firmę, więc też zmienił się NIP, Regon itd.
A więc u męża sytuacja wygląda tak, że od 1.05.2015r. do 30.04.2017 miał umowę zawartą z firmą "STARA", w trakcie trwania umowy, czyli w połowie 2016 roku firma została wykupiona i zmieniła nazwę na "NOWA". Od maja 2017r. dostał więc nową umowę już z nową nazwą. Szukałam jego świadectwa pracy za okres do kwietnia, ale nie znalazłam, więc nie jestem pewna czy w ogóle je otrzymał. W poniedziałek mogę go wysłać do kadr po duplikat jeśli było wydane z tym, że jeśli go dostanie to od firmy "NOWA" więc nie wiem jaka nazwa będzie widniała na świadectwie. Pity 11 zarówno z 2016 jak i z 2017 były wydane tylko przez firmę "NOWA", więc nie wiem czy w ogóle tu jest potrzebne świadectwo pracy jakoby utracił dochód i zaświadczenie o nowych dochodach, czy wystarczy tylko zaświadczenie o dochodach z US za 2016 rok.

Najśmieszniejsze jest to, że razem z mężem pracujemy w tym samym zakładzie: on od 2013, a ja od 2015, ale dzięki istnieniu agencji pracy tymczasowej mam w domu dwie teczki umów o pracę (w tym tygodniowych) i po kilka świadectw pracy. Można się w tym zgubić ;)
Eva89
Praktykant
Od: 15 cze 2018, 13:56
Zajmuję się: pracownik szeregowy

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x