dziecko w rodzinie zastepczej 8 dni a zasilek rodzinny - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 04 sie 2018, 9:47

witam ,
25.07.18r na czas choroby oddalam dziecko na 8dni do rodziny zastepczej.Zglosilam sie do PCPRU i wypelnilam prosbe o umieszczenie dziecka na czas mojego pobytu w szpitalu w rodzinie zastepczej.Po 8 dniach wyszlam ze szpitala.Zglosilam sie do pcpru,wszelkie dokumenty zlozylam i na drugi dzien przywiezli mi dziecko do mnie do domu.
Na drugi dzien otrzymalam pismo ze sadu ze na czas trwnia postepowania umieszczaja dziecko w rodzinie zastepczej.
Sedzia idzie na urlop,zlozylam do sadu wniosek o uchylenie postanowienia.
i moje pytanie.Skoro jest to postanowienie odnosnie umieszczenia dziecka w rodzinie zastepczej.A dziecko juz jest ze mna.Czy moge sie starac o zasilek rodzinny na dziecko?
Jest tam adnotacja.Ze zasilek sie nie nalezy jesli dziecko zostalo umieszczone w rodzinie zastepczej i gwarantuje ono calodobowe utrzymanie.

Za pobyt mojego dziecka 8dniowy w rodzinie zastepczej pcpr wyliczy mi kwote do zaplacenia.Albo zaplace okolo 300zl za jego pobyt albo mi umorza oplaty ze wzgledu na moje dochody.

Ale co z nowym okrese zailkowym?moge sie starac?Skoro jest postanowienie z sadu?Ale dziecko juz ze mna przebywa?
lenka8999
Praktykant
Od: 03 sie 2018, 22:04
Zajmuję się: bezrobotna

Napisano: 06 sie 2018, 11:13

złóż wniosek wraz z dokumentami na sr, do czasu wydania postanowienia przez sąd można zawiesić postępowanie
renulka
Starszy referent
Od: 04 sie 2017, 8:28
Zajmuję się: św, fa, śr, zdo

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x