Witam!
Mam pytanie, jak postępujecie w przypadku, gdy dziecko przebywało w placówce opiekuńczo-wychowawczej a obecnie zostało tymczasowo umieszczone w rodzinie zastępczej (brak zwolnienia z placówki)? Najbardziej inetresuje mnie odpłatnośc rodziców biologicznych.
Dziękuję za wymianę informacji.
dziecko w rodzinie zastępczej nie zwolnione z placówki
Re: dziecko w rodzinie zastępczej nie zwolnione z placówki
1. Nie zwolnione a \"skreślone z listy wychowanków\". Zwolnionym można być z pracy
albo np. z aresztu 
2. Przy założeniu, że rodzina zastępcza nie otrzymuje kasy na dziecko, my robiliśmy to w ten sposób że płatności nadal były zachowane i jednocześnie intensywnie wspieralismy finansowo rodzinę zastepczą. Produkty żywnościowe, odzież dla dzieci, wyprawka szkolna, opłaty szkolne itp wszystko do czasu postanowienia sądowego opłacane z zasobów placówki.

2. Przy założeniu, że rodzina zastępcza nie otrzymuje kasy na dziecko, my robiliśmy to w ten sposób że płatności nadal były zachowane i jednocześnie intensywnie wspieralismy finansowo rodzinę zastepczą. Produkty żywnościowe, odzież dla dzieci, wyprawka szkolna, opłaty szkolne itp wszystko do czasu postanowienia sądowego opłacane z zasobów placówki.
dziękuję za sprostowanie względem \"skreślenia\" 
Co do kasy, to rodzina zastępcza otrzymuje pomoc pieniężną na częsciowe pokrycie kosztów, jest wydana decyzja administracyjna.

Co do kasy, to rodzina zastępcza otrzymuje pomoc pieniężną na częsciowe pokrycie kosztów, jest wydana decyzja administracyjna.
To ja bym zachowała odpłatność rodzica biologicznego i nadal wspierała z zasobów placówki. Ale myślę że to do uzgodnienia z PCPR, placówką i rodziną.
pozdr
pozdr
Oprócz dziecko w rodzinie zastępczej nie zwolnione z placówki - Stare tematy przeczytaj również:
czy mogę zatrudnić męża, czy obcą osobę art 57. ?
może ktoś pomoże????????
Stanowisko koordynator
nieletnia wychowanka w ciąży
przenośna toaleta dla osoby niepełnosprawnej
faktura za turnus
Ocena Zasobów Pomocy Społecznej
zgłoszenie dziecka do ośrodka adopcyjnego
uga prorodzinna
faktura za turnus
Wychowanek MOW
zadaniowy czas pracy
zadaniowy czas pracy