dziecko żyło 2 godziny -jakie świadczenia rodzinne przysługu - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 13 sty 2017, 8:16

podnoszę pytanie
dziecko ur. 30.11.2016r., zmarło 1.12.2016r., to jak rodzic składając wniosek o becikowe w styczniu 2017r. może uwzględniać go w składzie rodziny ?
a jeżeli już jest tak napisane to na ile dochód podzielić ?
(***)

Napisano: 13 sty 2017, 14:17

:shock: 464 odsłon i nikt nic w temacie więcej nie powie
każdy myśli, "jak dobrze, że u nas nikt taki nie złożył wniosku", więc co mi tam, niech robią jak chcą ...
(***)

Napisano: 13 sty 2017, 14:20

ja ci napisałam :mrgreen:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 13 sty 2017, 14:25

To nie chodzi o to że nikt nie miał takiego przypadku i nie chce pomóc, ale Ewalu już Ci napisała jak ma być , a ty dalej drążysz temat.
Gość

Napisano: 13 sty 2017, 14:36

W ustawie masz jasno napisane że przysługuje w przypadku urodzenia żywego dziecka, więc dziecko urodziło się żywe. Miesiąc temu miałam taki sam przypadek i przyznaliśmy becikowe, bo rodzina się kwalifikowała i do składu rodziny podała również te dziecko które zmarło. Do wniosku dołączyła akt urodzenia i akt zgonu.
Gość

Napisano: 13 sty 2017, 15:01

na 3 dzielisz tak jakby dziecko żyło
masterm

Napisano: 13 sty 2017, 15:29

wielkie dzięki :)
Gościu, może i Cię to denerwuje, że niby drążę temat, ale trudno mi wytłumaczyć kierownikowi (mam to zrobić na piśmie)dlaczego dzielę dochód na 3 osoby, skoro dziecka nie ma na dzień złożenia wniosku :(
i tak jak jasno napisane jest w ustawie, że przysługuje w przypadku urodzenia żywego dziecka, a dziecko urodziło się żywe, tak też jasno jest napisane, że
dochód członka rodziny – oznacza to przeciętny miesięczny dochód członka rodziny (...)
i stąd ta "kierownicza" wątpliwość, że niby członkiem rodziny jest to zmarłe dziecko ?
(***)

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x