dzień z urlopu pracownika św. rodz. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 03 lut 2016, 15:35

Wracam z miasta. Na parkingu znajoma " o jak dawno Cię nie widziałam ( w zeszłym tygodniu bodajże), co nowego. Tey a co z tymi pincetkami..." OK. Wytrwałam. ;) Idę pod gabinet lekarski. Następna znajoma. " Witam o tez chorujesz? No widzisz a teraz jeszcze więcej pracy będziecie miały z tymi 500 tkami nie? a powiedz mi...".10,9,8,7,6.......dam radę. 8-) Kaptur na głowę i biegiem na parking. Uff udało się . :D Odpalam, wyjeżdżam i mało na zawał nie zeszłam. Na maskę wręcz rzuca się teściowa sąsiadki mojej mamy. Ja cała lotom a ona z uśmiechem " dobrze że cię przyuważyłam z drugiej strony ulicy serdeńko. Jeszcze taki jeden by mnie rozjechał nawet nie patrzył że ja przez drogę przechodzę ( nie ważne ze ruch jak cho*lera, pasów brak w tym miejscu)Ty tam w tej opiece robisz. Bo wiesz naszej X się z tą piątką dzieci nie przelewa a teraz po te 500zł na dziecko dajecie...." Nosz jasna .. se myślę. Powiedziałam co chciałam i jadę. Ale żeby nie ryzykować nie zatrzymuję się pod osiedlowych sklepem po chleb. Wyślę męża jak z pracy wróci. :)
Dobrze, że rano zdążyłam się zrelaksować :)
Ale oczywiście co robię jak wracam? odpalam kompa. wchodzę na ops.pl i ... nie jestem normalna nie :lol:
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 03 lut 2016, 15:58

Hihi;-)
ja już nawet radia nie słucham;-)
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 03 lut 2016, 18:11

Sipera pisze:Wracam z miasta. Na parkingu znajoma " o jak dawno Cię nie widziałam ( w zeszłym tygodniu bodajże), co nowego. Tey a co z tymi pincetkami..." OK. Wytrwałam. ;) Idę pod gabinet lekarski. Następna znajoma. " Witam o tez chorujesz? No widzisz a teraz jeszcze więcej pracy będziecie miały z tymi 500 tkami nie? a powiedz mi...".10,9,8,7,6.......dam radę. 8-) Kaptur na głowę i biegiem na parking. Uff udało się . :D Odpalam, wyjeżdżam i mało na zawał nie zeszłam. Na maskę wręcz rzuca się teściowa sąsiadki mojej mamy. Ja cała lotom a ona z uśmiechem " dobrze że cię przyuważyłam z drugiej strony ulicy serdeńko. Jeszcze taki jeden by mnie rozjechał nawet nie patrzył że ja przez drogę przechodzę ( nie ważne ze ruch jak cho*lera, pasów brak w tym miejscu)Ty tam w tej opiece robisz. Bo wiesz naszej X się z tą piątką dzieci nie przelewa a teraz po te 500zł na dziecko dajecie...." Nosz jasna .. se myślę. Powiedziałam co chciałam i jadę. Ale żeby nie ryzykować nie zatrzymuję się pod osiedlowych sklepem po chleb. Wyślę męża jak z pracy wróci. :)
Dobrze, że rano zdążyłam się zrelaksować :)
Ale oczywiście co robię jak wracam? odpalam kompa. wchodzę na ops.pl i ... nie jestem normalna nie :lol:
ja tak mam już od jakiegoś czasu ... gdzie się nie ruszysz to 500, 500, 500, 500, 500 .. kiedy, kiedy, kiedy ... .... ... nawet jak z dziewczynami poszłam na piwo .. o sklepach na wsi już nie wspomnę .... dobrze, że w domu z szafek i szuflad nie wyskakują :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 03 lut 2016, 21:04

kolejna co nakreca temat. Dajcie spokój świadczenia tego nie wezmą, chyba, że nie macie roboty
123456789

Napisano: 03 lut 2016, 21:31

123456789 pisze:kolejna co nakreca temat. Dajcie spokój świadczenia tego nie wezmą, chyba, że nie macie roboty
aaa i tu się serdeńko mylisz :D my uż wiemy że to dostaniemy. Zarówno wójt jak i kierownik nie omieszkali nas o tym poinformować " oj tam ciągle gadacie że się nie wyrabiacie a jakoś dajecie radę. Ludzie na Was nie skarżą. Znacie temat więc nie ma sensu zatrudniać kogoś z ulicy kto nie ma pojęcia. Lepiej dołożyć swoim. Przecież tam nie będzie żadnej filozofii a z 200 - 300 dodatkowo na miesiąc to już spory zastrzyk gotówki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: uważamy temat za zamknięty"
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 03 lut 2016, 23:22

Sipera czekałem, czekałem i nadal czekam na PW z załącznikiem na dowód :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 04 lut 2016, 10:54

heiland pisze:Sipera czekałem, czekałem i nadal czekam na PW z załącznikiem na dowód :)
hmmm... wysil wyobraźnię :D -" ty jestes smoczyca! osz w mord...znaczy,oczywiście że jesteś smoczyca! Bo aż promieniujesz subtelnym kobiecym pięknem... :)
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 05 lut 2016, 9:15

Sipera pisze:
123456789 pisze:kolejna co nakreca temat. Dajcie spokój świadczenia tego nie wezmą, chyba, że nie macie roboty
aaa i tu się serdeńko mylisz :D my uż wiemy że to dostaniemy. Zarówno wójt jak i kierownik nie omieszkali nas o tym poinformować " oj tam ciągle gadacie że się nie wyrabiacie a jakoś dajecie radę. Ludzie na Was nie skarżą. Znacie temat więc nie ma sensu zatrudniać kogoś z ulicy kto nie ma pojęcia. Lepiej dołożyć swoim. Przecież tam nie będzie żadnej filozofii a z 200 - 300 dodatkowo na miesiąc to już spory zastrzyk gotówki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: uważamy temat za zamknięty"
z tym dołożeniem to może być rożnie ... mina kierownika jak wspomniałam o podwyżce bezcenna ..
Sipera pisze:
heiland pisze:Sipera czekałem, czekałem i nadal czekam na PW z załącznikiem na dowód :)
hmmm... wysil wyobraźnię :D -" ty jestes smoczyca! osz w mord...znaczy,oczywiście że jesteś smoczyca! Bo aż promieniujesz subtelnym kobiecym pięknem... :)
. ale póki co temat trawi .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2016, 9:32

ja czekam na pismo bo my od lutego w całym urzędzie podwyżki koło 200 zł brutto oczywiście więc zawsze coś, nie mówię
ale jak kierownik przyjdzie to zamierzam mimo wszystko zapytać czy na okres wzmożonej pracy z 500 plus i przyuczaniem nowej osoby,czyli ja tracę czas, w kwietniu sprawozdania przecież, czy mogę na ten czas liczyć na jakiś dodatek, jak ja jestem sama to ile zmian było a ile czeka tego nie wie nikt
( słowo premia nie wchodzi w grę, nie ma u nas czegoś takiego :D ) jakieś zakazane słowo
jak oleje temat zawsze można iść zapytać wyżej prawda ?
gasiak

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x