dziwna umowa o pracę ??? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 13 lut 2014, 16:19

mam młodą dziewczynę, która pobiera u mnie rodzinne na roczne dziecko
i
w dniu dzisiejszym przyniosła UMOWĘ o PRACĘ od 29 grudnia 2013 na 1/2 etatu jako pomoc domowa.
Umowa o pracę jest spisana ręcznie na gotowym formularzu (z internetu) pani XJ zam. ul. Zllll 3/12 (prywatna osoba) jest w miejscu pracodawcy, bez pieczątek, na dole podpis (mało czytelny pani XJ)
Zaświadczenie o zarobkach jest również bez pieczątek tylko podpis XJ
czy to na pewno jest umowa o pracę ? Nie mam żadnego NIp-u REGONU tego \"pracodawcy\"
co o tym myślicie?
~Ewa

Napisano: 13 lut 2014, 17:03

może być taka umowa i taki dochód uzyskany???
~Ewa

Napisano: 13 lut 2014, 17:21

moze byc
~bb

Napisano: 14 lut 2014, 10:21

przyjęłam ten dochód ale obawiam się, że za jakiś czas ta pani udzieli jej wychowawczego ...
wpisu w rejestrze działalności nie mogę znaleźć bo mam tylko imię nazwisko i adres PRACODAWCY - pani XJ prywatne mieszkanie
~Ewa

Napisano: 14 lut 2014, 10:27

sprawdzałaś w CEIDG te dane wystarczą, żeby sprawdzić
~Dobrochna

Napisano: 14 lut 2014, 10:29

jak wprowadzam te dane (imię nazwisko adres) to mam informację w CEIDG - brak wpisu
~Ewa

Napisano: 14 lut 2014, 10:31

wyślij do ZUS zapytanie czy jest zgłoszona do ubezpieczenia społecznego jako pracownik
~Anka

Napisano: 14 lut 2014, 10:35

to może być takie zatrudnienie jak w przypadku niani... jeśli przejdzie na wychowawczy to wtedy sprawdzisz ją w ZUS czy zgłoszona do ubezpieczeń społecznych...
~Dobrochna

Napisano: 14 lut 2014, 10:38

dzięki tak też myślałam zrobić ...
teraz jeszcze to nie jest takie ważne bo z tym dochodem kwalifikują się do rodzinnego, zgłosili przyjęłam ...
ale już myślę co będzie dalej ...
~Ewa

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x