Pani przyszła w styczniu o swiadczenie pielegnacyjne należy się jej wyrównanie za grudzień no i mam problem z 200 . wystapiłam o te dwieście i niby maja dać ale czy jak wydałam decyzje na świadczennie jednocześnie wszczęcie na 200 mija siedem dni i cooo??? przedłużam o 30 dni termin wydania decyzji ??? Tak ???? a jęśli dalej kasy nie prześlą to co proszę napiszcie ci którzy dłużej pracują bo ja dopiero 1 rok
a nie musisz wyslac prawomocnej decyzji na 200 zeby dostac kase za grudzien?:) my musimy...wiec decyzje wydajesz normalnie, tyle ze nie bedziesz mogla jej wyplacic dopoki ie dostaniesz zmiany planu na te pomoc na 2013 i kasy
jak zrobiśz wszczecie to musisz w 30 dniachg decyzje albo przedłużenie terminu do załatwienia sprawy
ale nik ci nie kaze robic wszczecia zaraz po uprawomocnieniu decyzji na świadczenie,
pamietaj ze zgodnie z ustawa o fin publ. nie możesz angażowac środków jesli nie masz finansowania na to zadanie
u nas kasy nie dadza dopoki prawomocnej decyzji na stary rok nie dostana
edecyzje mozesz wydac nie majac kasy - nie mozesz jej tylko zrealizowac jak nie masz planu na to i kasy