dziwny mail do OPS w sprawie rzekomej darowziny... - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 12 maja 2014, 13:14

Kochani, dostał ktoś z Was dziwnego maila? Do naszego Ośrodka przyszedł mail z afryki, z wybrzeza kosci sloniowej od chorej na raka, która chce dokonac bardzo wysokiej kwoty darowziny, aby ją rozplanować tak, zeby komus pomoc. Spotkal ktos taki " łancuszek" ????
SowaSz

Napisano: 12 maja 2014, 13:27

spotkałam się z takimi mailami, najlepiej od razu usunąć. To jeden ze sposobów wyłudzania pieniędzy np."umierająca kobieta chce przekazać swój majątek gdyż nie ma rodziny". Mogę założyć się, że gdy odpiszecie na maila to zostanie przesłana informacja, że darowizna jest już uszykowana, ale żeby ją przesłać należy wpłacić 2.000 zł podatku lub coś w tym stylu ;) oczywiście żadnej darowizny nie zobaczysz
kasiakkk

Napisano: 12 maja 2014, 13:30

My również otrzymujemy tego typu maile. powiedziałbym że nawet ich dużo wpływa. Również pozostawiamy bez odpowiedzi, gdyż sa grubo podejrzane.
ala1

Napisano: 12 maja 2014, 14:01

no ja sie domyslam ze to taki kit )
ale tak z ciekawości napisałam maila z takiej mojej ubocznej skrzynki, niech wysle ta chora pani swoj numer telefonu do pogadania., hehehe ciekawe co przyjdzie. pewnie ze jest zbyt chora zeby rozmawiać:) Ale nie mam zamiaru w sumie juz odpisywac, tylko jestem ciekawa tej zagrywki.
Tylko czemu ktoś to rozsyła do ośrodków, a nie po prywatnych mailach. Przeciez Ośrodek sie raczej nie nabierze na takie szalenstwo.
az dziwne.
SowaSz

Napisano: 12 maja 2014, 15:04

Ostatnio te maile się nasiliły, chyba mało kto się nabiera.
rafał

Napisano: 13 maja 2014, 8:04

nieprawda. pomaga ta pani
paparima

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x