Do Ośrodka zgłosiła się petentka ,kiedy będzie wydana decyzja na 500+ bo wysłała wniosek przez e-puap 15 kwietnia (dziś mamy 26.07.)i nic jeszcze nie otrzymała.Okazało się ,że błędnie wpisała miejscowość i wniosek został wysłany na inny adres OPS - ma potwierdzenie wysłania.Dodzwoniliśmy się do tegoż Ośrodka, który stwierdził że żadnego wniosku nie otrzymał. I jest duży problem jak mamy to znaleźć toż to jest od m-ca kwietnia. Może jakaś podpowiedź , gdzie zgłosić ten problem.
Tak naprawdę to Ciebie nie dotyczy, bo jeśli klientka mylnie skierowała wniosek, a tamten OPS go "nie odczytał", to jest sprawa pomiędzy tą klientką i tamtym OPS-em
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne. Albert Camus
To prawda, ale tak dla swojej wiedzy bo przecież program nadal trwa i zawsze może się też każdemu to się zdarzyć - w jaki sposób to należy szukać,gdzie pisać?
My byliśmy początkowo przekonani, że wnioski składane za pomocą e-puapu będą automatycznie przekierowywane do emp@ti. Na szczęście jeden z klientów, który wysłał wniosek za pomocą e-puapu w porę zapytał co z jego wnioskiem. Dopiero wtedy zaświeciło się nam światełko i sprawdziliśmy dokładniej pocztę na e-puap, a tam dwa wnioski do odbioru. Wprawdzie zaglądałem już wcześniej na e-puap ale założono nam tam jakimś cudem dwie skrzynki i teraz już wiem, że musimy sprawdzać obydwie. Wcześniej sprawdzałem tylko tę pierwszą i tam oczywiście wniosków o 500+ nie było.
Oczywiście wszystkie wnioski mylnie skierowane za pomocą emp@ti przekierowywaliśmy do właściwej gminy. Być może OPS, do którego ktoś mylnie skierował wniosek nie sprawdza poczty na e-puap lub nawet zdarzało się, że niektórzy nawet nie mają założonego tam konta, choć to jest mniej prawdopodobne. Klientka która złożyła wniosek za pomocą e-puapu powinna wysłać maila do administratora serwisu i tam uzyska odpowiedź co się dzieje z jej wnioskiem.