egzekucja nalezności od rodziców biologicznych
Re: egzekucja nalezności od rodziców biologicznych
witam, czy wystawiając tytuł wykonawczy jako wierzyciela wpisujecie starosta powiatu..... czy starostwo powiatowe w ..... wtedy NIP starosty czy NIP Powiatu??
Wierzycielem jest starosta, ale w nowych tytułach wpisujemy upoważnioną osobę dyrektor, kierownik i dane PCPR
Witam, ja mam problem z wystawieniem jednej decyzji dla rodziców biologicznych, którzy prowadzą odrebne gospdoarstwa domowe, nie miaszkaja razem, i jak mam wystawić jedną decyzję??? Może ktoś pomorze:)
Tomasz pisałeś, że nasz wyrok, ze decyzję powinny być w takich sytuacjach j/w na dwóch róznych decyzjach - móglbys mi udostepnić?
Poza tym jak naliczacie odpłatnośc (jesli chodzi o solidarnośc?) matce ustalam opłate założmy 400 zł, a ojcu 300 zł - i jak to się ma do solidarności ? (jesli ich dziecko pzebywa w rodzinie zastepczej spokrenionej)?
a gdy w przypadku gdy np. matce ustalam opłate - co wynika z jej dokumentów, a ojcu odstepuje, to wtedy solidarnie im obojgu powinnam odstapić?
dzikeujeza pomoc.
Pozdarwiam
Tomasz pisałeś, że nasz wyrok, ze decyzję powinny być w takich sytuacjach j/w na dwóch róznych decyzjach - móglbys mi udostepnić?
Poza tym jak naliczacie odpłatnośc (jesli chodzi o solidarnośc?) matce ustalam opłate założmy 400 zł, a ojcu 300 zł - i jak to się ma do solidarności ? (jesli ich dziecko pzebywa w rodzinie zastepczej spokrenionej)?
a gdy w przypadku gdy np. matce ustalam opłate - co wynika z jej dokumentów, a ojcu odstepuje, to wtedy solidarnie im obojgu powinnam odstapić?
dzikeujeza pomoc.
Pozdarwiam
- iwa27
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Najlepiej jakbyś to pytanie skierowała do Ministerstwa, bo to oni są odpowiedzialni za wymyślenie tego absurdu.
My każdego z rodziców (mieszkających oczywiście osobno) traktujemy odrębnie i indywidualnie. Jeśli jeden kwalifikuje się wg. naszych kryteriów do odstąpienia a drugi do płacenia, to takie też dostają decyzje. A solidarność rozumiemy tak, że jak ten co dostał odpłatność czuje się pokrzywdzony to może na drodze cywilnej dochodzić zwrotu od drugiego z rodziców.
My każdego z rodziców (mieszkających oczywiście osobno) traktujemy odrębnie i indywidualnie. Jeśli jeden kwalifikuje się wg. naszych kryteriów do odstąpienia a drugi do płacenia, to takie też dostają decyzje. A solidarność rozumiemy tak, że jak ten co dostał odpłatność czuje się pokrzywdzony to może na drodze cywilnej dochodzić zwrotu od drugiego z rodziców.
dziękuje bardzo Iwa27 za odpowiedź, my jutro spotykamy sie z prawnikami by obgadac ta sprawę i dojśc do jakiegoś porozumienia... Pozdrawiam 

A jak są zasądzone alimenty na rzecz dziecka i nie są płacone przez rodziców?
Posiadamy wyrok z klauzulą wykonalności. Chcę złożyć wniosek egzekucyjny komornika czy coś jeszcze należy zrobić? Co z tym rejestrem dłużników należy zgłaszać czy nie?
Posiadamy wyrok z klauzulą wykonalności. Chcę złożyć wniosek egzekucyjny komornika czy coś jeszcze należy zrobić? Co z tym rejestrem dłużników należy zgłaszać czy nie?
Oprócz egzekucja nalezności od rodziców biologicznych - Stare tematy przeczytaj również:
dziecko z aspergerem
kontynuacja nauki stare zasady
turnus niższa kwota dof.
turnus
AS sprawozdanie z kontroli
AS-sprawozdanie
turnus
dofinansowanie ze środków PFRON dla osoby umieszczonej w ZOL
Powrót dziecka do biol.
Oddanie gminon części uzyskanej opłaty rodzica
Dochodzenie alimentów przez PCPR
decyzja jednorazowa
AS zapotrzebowanie
wypłata środków MOdułII
kontynuowanie nauki
kto płaci za nowonarodzone dziecko nieletniej wychowanki?