Egzekucja skuteczna - jak długo płacić FA

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
ksp
Stażysta
Zajmuję się: Ś-WYCH/ŚR/FA
Kontakt:

Egzekucja skuteczna - jak długo płacić FA

Post autor: ksp »

Proszę o pomoc, bo zastępuje kogoś z funduszu.
Dłużnik spłacił cały dług, zaległy FA, wierzyciela i teraz wpłaca przez komornika bieżące alimenty z kosztami, komornik przekazuje na FA przelewy, jednocześnie komornik przesłał pismo, że egzekucja jest skuteczna z dokonywanych na poczet zadłużenia wpłat dłużnika. Wierzycielka nie rezygnuje z FA i egzekucji i teraz jak?

Płacić FA do końca okresu zasiłkowego a dłużnik zwraca przez komornika i tak aż do 30 września, czy wypłacam 2 kolejne świadczenia zgodnie z definicją bezskuteczności egzekucji i samemu uchylam FA i przesyłam decyzję do wierzyciela i komornika?
GRAS
Starszy referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Re: Egzekucja skuteczna - jak długo płacić FA

Post autor: GRAS »

jeżeli Komornik przysłąl ci zaświadczenie o bezskuteczności i w każdej pozycji jest 0,- zł to uchylasz decyzję, egzekucja skuteczna , nie odliczasz żadnych 2 m-cy to nie nasza sprawa
ksp
Stażysta
Zajmuję się: Ś-WYCH/ŚR/FA
Kontakt:

Post autor: ksp »

Komornik nie przesłał zaświadczenia tylko napisał jedno zdane: informuje, iż egzekucja w niniejszej sprawie pozostaje skuteczna z dokonywanych na poczet zasłużenia wpłat dłużnika, bez żadnego zaświadczenia. Uchylać FA, czy płacić?
GRAS
Starszy referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: GRAS »

ja w takiej sytuacji robię wszczęcie postepowania ,występuję do komornika o wydanie zaświadczenia o bezskuteczności a wierzycielce wstrzymuję wypłatę do czasu wydania zaświadczenia o bezskuteczności, trzeba ja o tym powiadomić, również powinna się wypowiedzieć czy otrzymała od komornika bieżące alimenty za maj,
ODPOWIEDZ