Jak zapatrujecie się na kwestię preferencji wniosków które otrzymały pozytywną opinię eksperta w zakresie dopasowania wnioskowanej pomocy do aktualnych potrzeb wynikających z aktywności? Planujecie zatrudnienie eksperta w jednostkach? W przypadku C 1,3 i 4 wiadomo a jak z innymi osobami (pozostałe zadania), tak by nie były pokrzywdzone w zakresie uzyskania preferencyjnych 10 punktów?
Osobiście uważam, że punkty preferencyjne za eksperta nie są sprawiedliwe. No chyba, że faktycznie ktoś będzie zatrudniał ekspertów do innych zadań. My nie planujemy ich zatrudniać.
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
Aby było sprawiedliwie do każdego wniosku trzeba by zatrudnić eksperta aby ocenił dopasowanie sprzętu do potrzeb wnioskodawcy... który by oceniał zgodność na podstawie dokumentów?? bo przecież po to jest SOW aby ludzie nie fatygowali się osobiście do urzędów.. nie wiem jak skomentować ten pomysł..
Najlepiej by było zorganizować to w ten sposób, aby wnioskodawcy dołączali opinię wystawioną przez te centra.. coś tam.... jeśli chcą dostać za to punkty. Ale czy można tylko na nich to przerzucić?
Jaki macie pomysł na to?
My nie będziemy mieli żadnych ekspertów. Dodatkowe punkty dostaną tylko osoby z C1, C3 i C4, które otrzymają pozytywną ocenę eksperta tak jak określają to kierunki.
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
Ja robię ocenę formalną dopiero po otrzymaniu oceny eksperta. Ocena formalna polega m.in. na ocenie czy wnioskodawca spełnia wszystkie kryteria, a jednym z nich jest właśnie pozytywna opinia eksperta.
Ja robię ocenę formalną dopiero po otrzymaniu oceny eksperta. Ocena formalna polega m.in. na ocenie czy wnioskodawca spełnia wszystkie kryteria, a jednym z nich jest właśnie pozytywna opinia eksperta.