Proszę pomóżcie

ekstremalnie to jest jak wejdziesz na Giewont i cię piorun poraziAmely pisze:Pytanie: pani pobiera na córkę rodzinne. Zgłasza że córka podjęła pracę, ale nie zrezygnowała ze szkoły. Miałam zamiar wziąć jej dochody za 2 m-c netto po prostu i zrobić uzysk, jednak dziewczyna podjęła pracę w Czechach; pytanie: koordynacja czy nie? Od kiedy uzysk jeśli nie? praca podjęta w kwietniu, pani pobrała już za maj ś.rodzinne!
Proszę pomóżcie
na oświadczenie to możesz uchylić .. wstrzymać nieAmely pisze:Ewalu, chciałam zwrócić uwagę tytułem ;]
Dziękuję za odpowiedzi, myślę że najbezpieczniej będzie zrobić tak jak radzi anilak. Ale sprawdzę czy kryterium zostanie przekroczone czy nie i poproszę o oświadczenie o wstrzymanie wypłaty.
dobrze, że jest chętna ... ale dzisiaj to możesz uchylić jej świadczenia na jej wniosek ( nie wstrzymać art. 28 uośr mówi kiedy możemy wstrzymać ) ale jak się okaże, że koordynacja jednak zachodzi i to od innej daty niż uchyliłaś to jest zonkAmely pisze:Więc jeśli okaże się że zachodzi koordynacja to pani może mieć nienależnie pobrane; a ona jest taka że już chciała za maj św oddawać dziś.
tak, jak zrobisz uzyskanie dochodu i nie będzie przekroczeniaAmely pisze:Ok, czyli normalnie cały czas jej wypłacam dopóki nie dostanę decyzji od Marszałka, czy tak?