Ekstremalnie ważne! - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 04 cze 2014, 13:12

No tak, ;] Dziękuję raz jeszcze.
Amely
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 26 maja 2014, 12:38
Zajmuję się:

Napisano: 04 cze 2014, 13:33

A jeszcze jedno: dotyczy innej sprawy: Pani zgłasza że od grudnia mąż pracuje w Czechach, urodziła też kolejne dziecko, składa mi nowy wniosek gdzie zaznacza tylko dodatek z tytułu urodzenia się dziecka, wysyłam wcześniejszy wniosek, decyzję przyznającą, dokumenty i też netto za 2 przepracowany miesiąc, - czy powinnam poprosić o oświadczenie że chce uchylić decyzję przyznającą i wstrzymanie wypłaty? Czy własnie wysyłam tylko do DOPSu i czekam na ich decyzję?
Amely
Awatar użytkownika
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 04 cze 2014, 13:56

Ja wiem, że to pewnie banalne pytania, wręcz głupie, ale proszę o wyrozumiałość, jestem nowa i trochę się gubię w tym wszystkim...
Amely
Awatar użytkownika
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 04 cze 2014, 14:25

ewalu pisze: dobrze, że jest chętna ... ale dzisiaj to możesz uchylić jej świadczenia na jej wniosek ( nie wstrzymać art. 28 uośr mówi kiedy możemy wstrzymać ) ale jak się okaże, że koordynacja jednak zachodzi i to od innej daty niż uchyliłaś to jest zonk
A czy na żądanie strony nie można zrobić wstrzymania wykonania decyzji z art. 152 kpa?
anilak

Napisano: 04 cze 2014, 14:43

anilak pisze:
ewalu pisze: dobrze, że jest chętna ... ale dzisiaj to możesz uchylić jej świadczenia na jej wniosek ( nie wstrzymać art. 28 uośr mówi kiedy możemy wstrzymać ) ale jak się okaże, że koordynacja jednak zachodzi i to od innej daty niż uchyliłaś to jest zonk
A czy na żądanie strony nie można zrobić wstrzymania wykonania decyzji z art. 152 kpa?
nigdy tego nie robiłam .. może i można
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 05 cze 2014, 8:53

anilak pisze:
Nie można, art. 152 dotyczy wstrzymania wykonania decyzji w toku wznowionego postępowania. Jeśli nie ma przesłanek do wznowienia postępowania z art. 145 kpa, nie może być mowy o zastosowaniu art. 152 kpa.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 05 cze 2014, 8:57

Moja poprzedniczka brała takie oświadczenia od klientów, wychodzi na to że nie ma przepisu który by na to zezwalał? Jak więc prawidłowo powinnam postąpić? Nic nie wstrzymywać zanim nie dostanę decyzji z DOPSu? Czy może zanim nie dostanę postanowienia stamtąd? Już nie wiem :cry:
Amely
Awatar użytkownika
Stażysta
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x