Pani przesłała wniosek o 500+ przez empatię. We wniosku zaznaczone że członek rodziny przebywa za granicą. Czy ja powinnam wczytywać taki wniosek czy od razu przekierować go do RCPS-u?
Nas uczyli tak: nie wczytywać, ale przed przekierowaniem, wejść w podgląd i ten podgląd sobie wydrukować. Bo ten wniosek Ci wpłynął. Także musisz mieć po nim jakiś ślad.
Jak wydrukujesz, to przekazujesz w systemie odpowiedniej jednostce.
no właśnie. Tak mi się wydawało, że nie powinnam tego wniosku wczytywać. Ja go odebrałam 02.05 ale data zapisu w skrzynce jest 28 kwietnia więc chyba powinnam taki wniosek przyjąć z datą 28.04?
Ja robię wpływ z datą, kiedy mi wpłynęło, czyli 02.05.
Bo gdyby wniosek miał datę 01.05. to robiłabyś wpływ 01.05.? No nie. Także, ja kieruję się zasadą, że dziś odebrałam - dzis wplynął. Zwłaszcza że jak na razie, żaden termin na nic Ci nie ucieka.
Witam! zadam pewnie głupie pytanie, ale trochę się zakręciłem w temacie.
Jak należy postąpić w sprawie wn. Elektronicznego (wobec którego Wojewoda prawdopodobnie ustali koordynacje) ?
1. Wczytać do programu (sygnity) dzięki czemu ułatwi to wszelkie zliczanie do sprawozdań itp. ,a następnie jakoś z poziomu rejestracji przekazać do UW ?
2. czy zaprezentować tylko wersję do podglądu by wydrukować wniosek na dziennik podawczy, a następnie przekierować do UW. z poziomu poczty elektronicznej Empatii ?
3. Czy zarówno w 1 jak i 2 przypadku należy taki wniosek zeskanować (nawet w razie braku jakichkolwiek dodatkowych oświadczeń, które by uzupełniały aktywność zawodową członka rodziny pozostającego w PL) a następnie przesłać poprzez epuap wraz z zapytaniem o koordynacje?