Proszę Was, pomóżcie mi to rozkiminić konkretnie.
Chodzi mi o sytuację, w których kobiecie nie przysługuje zasiłek rodzinny na dzieci, bo ma zasądzone alimenty od męża ale nie ma rozwodu.
Podajcie mi proszę konkretny art. który o tym mówi. Będę bardzo wdzięczna.
Elmer, Ewalu Wy na pewno wiecie
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Elmer, Ewalu Wy na pewno wiecie
chodzi ci o to, że musi przedstawić dochody męża i wpisać go do składu rodziny ?
art. 3 pkt 2 i pkt 16
art. 3 pkt 2 i pkt 16
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Elmer, Ewalu Wy na pewno wiecie
to nieprawda,ze takiej kobiecie (mezatce z zasadzonymi alimentami od meza na dzieci) nie przysluguje zasilek rodzinny...moze przyslugiwac - jesli jej dochody i meza nie przekrocza kryterium:) tyle, ze aby ustalic prawo do swiadczen mezatce - w jej wniosku o zasilek rodzinny w skladzie rodziny musi byc maz i musza byc dolaczone jego dochody nawet jesli sad zobowiazal go do placenia alimentow - maz i zona zawsze stanowia rodzine do swiadczen rodzinnych:) nawet jesli kazde z nich poszlo w swoja strone;-)
Oprócz Elmer, Ewalu Wy na pewno wiecie - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
FA Hmmmm....
postępowanie f.a.
dochód uzyskany///utracony
zawieszona działalność - dochód utracony
czy to będzie utrata dochodu?
od kiedy Swiadczenie pielęgnacyjne
9 % składka zdrootna, podpowiedzcie
To jak to w końcu jest???
szo- syn na matkę w związku małżeńskim
uzyskanie i utrata a alimenty świadczone na rzecz innych osó
Uzyskania dochodów-spójrzcie
uzyskanie i utrata a alimenty świadczone na rzecz innych osó