Pani pobiera świadczenie pielęgnacyjne, zr, 500+ od września dziecko jest w specjalnym ośrodku szkolno -wychowawczym od poniedziałku do piątku , ponosi ponoć opłaty za wyżywienie i płaciła za podręczniki jak to się teraz ma do tych świadczeń będą jej nadal przysługiwać???? przebywa też w internacie obok ośrodka nie ponosi opłat ale wnioskowała u nas o zamieszkanie??? kurdę czytam i czytam ustawę jeszcze rozmawiać z radcą ale chciałam już coś wiedzieć konkretnie??? szkoda mi babeczki bo by jej dużo odpadło i tak nie wiem co z tym......????
co jeszcze radzicie? jakby miało wyglądać to uchylenie ? co ona przynosi zaświadczenie że przebywa w tym ośrodku i my robimy uchylenie bo nie sprawuje opieki ???? a co z art17 ust 5 pkt litera b????
a co w przypadku dziecka przebywającego w Młodzieżowym Ośrodku wychowawczym??? czy należy mu się zr , 500+i czy może się ubiegać o zamieszkanie- przebywa w internacie obok ośrodka , matka ponosi koszty wyżywienia!Wiem że wałkuje to tyle razy ale jescze nie rozumiem tego.....