Kobieta miała 1 za 1. Teraz dziecko we IX 2016 r. nie będzie miało rozpoczęcia roku szkolnego, bo jednak nie będzie w "0" tylko zostaje w "pięciolatkach". Co z dotychczas wypłaconym dodatkiem z tyt. rozp. roku na to dziecko? Miała płacone w kwocie 8,28 zł miesięcznie??? I co z przeliczeniem 1 za 1? Przeliczam jeszcze raz ale od IX 2016 roku czy od początku, tak jakby nie miała rozpoczęcia roku szkolnego?A jeśli przekroczy? - to wtedy nie powinna mieć w ogóle SR. jeśli nie przekroczy to będą musiała jej zmienić decyzję w części dotyczącej kwoty przyznania, ale jak? z datą wstecz? Świadczenia wyjdą niższe? co z wypłaconymi? Ma nam zwracać? Ona nic nie zataiła, ustalając prawo do SR w XI 2015 r. jej dziecko wg wtedy obowiązujących przepisów miało pójść do "0" jako pięciolatek? Bardzo proszę o pomoc....
„-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
ja tu nie widzę dobrego rozwiązania. Zrobiłem po prostu zmianą od stycznia i odjąłem rozpoczęcie roku szkolnego. Bez żadnych wyliczeń.
NP nie można w tej sytuacji robić
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare