Szybkie pytanie - w sierpniu policja ustaliła na mój wniosek, że dłużnik nie przebywa w miejscu zamieszkania i wyjechał za pracą do Niemiec. CO robię w nowym okresie świadczeniowym - traktuję go jako owd nieznane i wpinam pisma do akt, czy dalej kieruję pisma na jego adres?
no owd juz nie:) a jako oww piszesz pismo do komornika o ustelenie nowego miejsca pobytu dluznika i jesli nie ustali tego - to ustalasz pelnomocnika do doreczen
Dzięki.
Zastanawiam się, czy w przypadku innych dłużników, gdzie jestem OWW a nie oWD a Komornik w dalszym ciągu podaje stary adres, który nie jest już aktualny (policja, owd byłe dawno ustaliły, że dłużnik tam nie mieszka) - wysyłać takie wnioski o ustalenie nowego adresu.
Robisz to co okres świadczeniowy?
nie, jak raz zostalo udowodnione,ze dluznik pod wskazanym adresem nie pozrebywa i komornikowi nie udalo sie ustalic nowego miejsca pobytu - to dla mnie nie ma owd w nastepnym okresie i dalej wszystko dostaje pelnomocnik do doreczen...chyba,ze powezme jakas nowa informacje,ze dluznik wrocil
Chodzi mi o to, że do tej pory nigdy nie było pisane do komornika, żeby ustalił adres.
Weszłam na fa ponownie i robię porządek po niezbyt ogarniętej koleżance, która została zwolniona.
od ustalania adresu dluznika jest komornik, wiec jesli nie wysteopowalas do niego z takimi wnioskami, po ustaleniu przez owd i policje,ze dluznik nie przebywa pod wskazanym przez komornika adresem - to wystap...i tak pewnie niczego nie ustali,ale wtedy masz argument do sadu przy wniosku o pelnomocnika