Elmer i inni pomocy - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 29 gru 2016, 11:57

Witam. Mam wielki dylemat. Klient złożył w kwietniu wniosek na troje dzieci, jedno miało orzeczenie do 30.04.2016r. źle wydalam decyzje zamiast na jedno dziecko do 30.04.2016r. to do 30.09.2017r. Powstało nienależnie pobrane św za trzy miesiące. Klient odwołał się. SKO stwierdziło nieważność ostatecznej decyzji w części na pierwsze dziecko( Grudzień 2016). i teraz - międzyczasie we wrześniu klientka dostarczyła nowe orzeczenie , wniosek do zespołu orzekania był składany w sierpniu 2016r. Czyli od sierpnia ponownie się należy na pierwsze dziecko. Więc nowy wniosek i zrobiłam decyzje zmieniającą do tej pierwszej( nie domyśliłam się że będzie nieważna ) przyznającą ponownie św od 01.08.2016r. Ale to chyba jest źle . Dodam że pieniądze za sierpień i wrzesień już pobrała a od listopada zgodnie postanowieniem sko wstrzymano wypłatę na pierwsze. Teraz za listopad i grudzień muszę wyrównać. Co robić . Zmieniać tamtą drugą decyzję przyznającą ponownie na pierwsze dziecko od sierpnia zgodnie z orzeczeniem bo też jest nieważna skoro zmiana odnosi się do nieważnej decyzji; zrobić nową decyzję , nowy numer ale jak z wypłatą częściowo wypłaconą. czy zostawić tak jak jest i wyrównać za 2 miesiące. Pomocy
olo09

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x