uzysk - wszczecie postepowania - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 29 gru 2016, 10:11

czy kazdorazowo jak dostajecie zaswiadczenie o uzyskaniu dochodu wszczynacie postepowanie? czy jak po przeliczeniu nadal nie przekracza 800 zl i decyzja sie nie zmnien ia to wystarczy pisemko, ze sie nie zmienia i nie przekracza?
nowa1111

Napisano: 29 gru 2016, 10:16

Przeliczam dochód, jeśli nie przekracza robię wydruk, opisuję i wpinam do teczki. Nic nie wysyłam.
gopssik

Napisano: 29 gru 2016, 10:20

dziekuje za odpowiedz bo ostatnios łyszałam opinie, ze kazdorazowo sie wszczyna postepowanie, a przeciez to tylko wszystko wydłuża i jest zbedne
nowa1111

Napisano: 29 gru 2016, 13:07

gopssik pisze:Przeliczam dochód, jeśli nie przekracza robię wydruk, opisuję i wpinam do teczki. Nic nie wysyłam.
robię dokładnie jak ty, a czy modyfikujesz w systemie przez wniosek o zmianę w związku ze zmianą sytuacji życiowej czy tylko w teczce (sygnity)?
Gość

Napisano: 30 gru 2016, 8:52

Gość pisze:
gopssik pisze:Przeliczam dochód, jeśli nie przekracza robię wydruk, opisuję i wpinam do teczki. Nic nie wysyłam.
robię dokładnie jak ty, a czy modyfikujesz w systemie przez wniosek o zmianę w związku ze zmianą sytuacji życiowej czy tylko w teczce (sygnity)?
U mnie jest zupełnie inaczej (ZETO). edytuję wniosek, dodaję dochód uzyskany , robię nowy wydruk dochodów i tyle.
gopssik

Napisano: 30 gru 2016, 10:35

ja mam sygnity i robię tylko notatkę do akt, w systemie nie zmieniam, jeżeli nie ma to wpływu na prawo do świadczenia
yyyy

Napisano: 30 gru 2016, 22:51

yyyy pisze:ja mam sygnity i robię tylko notatkę do akt, w systemie nie zmieniam, jeżeli nie ma to wpływu na prawo do świadczenia
Ja też tak robię ale czasami się zastanawiam czy nie powinnam zmieniać w systemie, nawet jeżeli mieszczą się w kryterium
Gość

Napisano: 02 sty 2017, 11:50

Gość pisze:
yyyy pisze:ja mam sygnity i robię tylko notatkę do akt, w systemie nie zmieniam, jeżeli nie ma to wpływu na prawo do świadczenia
Ja też tak robię ale czasami się zastanawiam czy nie powinnam zmieniać w systemie, nawet jeżeli mieszczą się w kryterium
hej..ostatnio wyczytałam że każdą zmianę dochodu trzeba wprowadzić do systemu nawet jeśli nie przekracza ustawowego kryterium i przez zmianę sytuacji życiowej tylko nie kwalifikujemy zaznaczamy zielonym ptaszkiem i się zapisuje i drukujemy dochody i oczywiście wpinamy do teczki:)
aleco

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem