robię dokładnie jak ty, a czy modyfikujesz w systemie przez wniosek o zmianę w związku ze zmianą sytuacji życiowej czy tylko w teczce (sygnity)?gopssik pisze:Przeliczam dochód, jeśli nie przekracza robię wydruk, opisuję i wpinam do teczki. Nic nie wysyłam.
U mnie jest zupełnie inaczej (ZETO). edytuję wniosek, dodaję dochód uzyskany , robię nowy wydruk dochodów i tyle.Gość pisze:robię dokładnie jak ty, a czy modyfikujesz w systemie przez wniosek o zmianę w związku ze zmianą sytuacji życiowej czy tylko w teczce (sygnity)?gopssik pisze:Przeliczam dochód, jeśli nie przekracza robię wydruk, opisuję i wpinam do teczki. Nic nie wysyłam.
Ja też tak robię ale czasami się zastanawiam czy nie powinnam zmieniać w systemie, nawet jeżeli mieszczą się w kryteriumyyyy pisze:ja mam sygnity i robię tylko notatkę do akt, w systemie nie zmieniam, jeżeli nie ma to wpływu na prawo do świadczenia
hej..ostatnio wyczytałam że każdą zmianę dochodu trzeba wprowadzić do systemu nawet jeśli nie przekracza ustawowego kryterium i przez zmianę sytuacji życiowej tylko nie kwalifikujemy zaznaczamy zielonym ptaszkiem i się zapisuje i drukujemy dochody i oczywiście wpinamy do teczki:)Gość pisze:Ja też tak robię ale czasami się zastanawiam czy nie powinnam zmieniać w systemie, nawet jeżeli mieszczą się w kryteriumyyyy pisze:ja mam sygnity i robię tylko notatkę do akt, w systemie nie zmieniam, jeżeli nie ma to wpływu na prawo do świadczenia