Mam taka sytuację ze dłużnik ma czworo dzieci. Na dwoje już wypłacam fa i decyzja o uchylaniu się w obiegu. Wierzycielka przyniosła nowy wyrok na pozostałą dwójkę. Mam dwie sprawy KMP. Przyznałam fa, wezwałam dłużnika alimentacyjnego na wywiad. Dłużnik jeszcze nie przyszedł. Ma czas do jutra. Jeśli nie przyjdzie wszczynać postępowanie czy pismo do komornika że decyzja w obiegu i uznajemy sprawę za zakończoną. Zdaje mi się ze nie powinnam bo dłużnika uznałam bo się uchylał na tych dwoje pierwszych. Tu może płacić chociaż wiem że nie płaci.
A jeśli dostałam pismo od komornika ze nie prowadzi obecnie sprawy, którą prowadził o zabezpieczenie powództwa bo jest nowy wyrok już o alimenty i wszczęłam postępowanie w sprawie uchylenia decyzji przyznającej. Bo na dzień dzisiejszy nie wystawi zaświadczenia że egzekucja jest bezskuteczna to jak uchyle tą decyzję dzis to robić cos z tym dłuznikiem dalej, w sensie czy prowadzic dalej postępowanie i że jak nie przyjdzie wszcząć postępowanie ws uchylania