elmer podpowiesz? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 sie 2016, 12:37

elmer prosze podpowiedz

matka siedzi w areszcie sledczym
na jakiej podstawie uchylić ZR ? na dziecko ?
ktoś mi tu podpowiadał, że ZR nie uchylac bo nie ma podstawy, ale ze uchylenie moze nastpic z uwagi na przekorczenie kryterium bo aktualnie maja z córka 451 zł na osobe dochód
gdyby zastosowac art. 5 ust. 7 ustawy W przypadku gdy członek rodziny jest umieszczony w pieczy zastępczej lub w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie, ustalając dochód rodziny w przeliczeniu na osobę, nie uwzględnia się osoby umieszczonej w pieczy zastępczej lub w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie.>

ale mam watpliwosci czy powyzszy przepis dotyczy członka rodziny osoby wnioskujacej ? czy wszytskich członków rodziny włacznie z samym wnioskujacym ?
jaśka86

Napisano: 03 sie 2016, 12:42

nie odpowie bo jakby jeszcze ktoś nie zauważył jest od paru dni na urlopie i nic na forum nie pisze :!: :!: :!:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 03 sie 2016, 12:44

hmmm weszła dopiero to nie zauwazylam

a ty Tom. co sadzisz
jaśka86

Napisano: 03 sie 2016, 12:56

bezposredniej przesłanki negatywnej nie ma, trzeba kombinować
my lata temu kombinowaliśmy z odmową na podst. art 4, że skoro siedzi to nie ponosi kosztów utrzymania więc ZR nie przysługuje, nie pamiętam jak się to skończyło bo to był bodaj 2006 rok
pamiętam też, że płaciliśmy ZR osobie w areszcie bo inny pracownik uznał, że nie ma przeszkód do wypłaty
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 03 sie 2016, 13:09

ja tez ogolnych przeszkod nie widze w płaceniu tej osobie

ale faktycznie zatanoiwlo mnie z tym dochodem
skoro ona tam jest i gdybym jej jako matki nie ujmowała tylko dziele dochod na dzieco to wynosi ponad 900 zł i przekracza kryterium wtedy bylaby przeslanka do uchylenia
jaśka86

Napisano: 04 sie 2016, 11:34

jaśka86

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x