elmer pomocy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 02 gru 2016, 15:23

wiem, że Fa ale tu nas więcej
mam panią - która już pisała na nas do prokuratury
więc nie jest łatwo z nią
sprawa wygląda tak
dziś dostałam od niej znowu wniosek o podjęcie działań wobec da - który nie płaci ( pobiera zasiłek stały i jest zarejestrowany w up jako poszukujący pracy - ale stan zdrowia nie pozwala mu pracować - jego opinia ) i szczerze nie interesuje mnie to zbytnio
funduszu nie dostaje bo ma gospodarstwo rolne i przekracza kryterium i tu się denerwuje kobicina - się nie dziwie w sumie ale we wniosku pisze, że nasze działania są skandaliczne, że działamy na korzyść DA a nie na korzyść dziecka i tam takie same w sumie miłe słowa
co powinnam zrobić ? wniosek nie powinna przesłać do nas gmina ? przeprowadzić postępowanie ? i ja poinformować ?
a może macie jakieś inne podpowiedzi nie wiem co jej napisać ? że sama może wystąpić do sądu ?
gasiak

Napisano: 02 gru 2016, 15:27

Art. 3. 1. W przypadku bezskuteczności egzekucji osoba uprawniona może złożyć do organu właściwego wierzyciela wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika alimentacyjnego.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 02 gru 2016, 16:06

a że ja nie jestem organem właściwym wierzyciela to powinnam przekazać pismo do tamtej gminy ? czy jej odesłać ? że powinna złożyć wniosek do tamtej gminy ?
jeśli przyjdzie wniosek z tamtej gminy a przyjdzie, zrobię całe postępowanie dłużnik się zgłosi bo zawsze to robi to informuje gminę a ją tez ? bo tego się oczywiście domaga
gasiak

Napisano: 05 gru 2016, 12:09

???
ktoś coś
gasiak

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x