elmer pomożesz
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
- Kontakt:
elmer pomożesz
bo mam tu z koleżanką dylemat nie pierwszy raz na forum? to pewnie przez te szkolenia ! pani miała 1 umowę na okres próbny przyniosła uzysk za miesiąc kolejny skończyła się umowa pani nie ma świadectwa pracy wiadomo ma przedłużone dalej i kobitka już sama doniosła umowę i zaświadczenie za kolejny miesiąc i jej już przekracza i tak tu czytam i sama nie wiem co zrobić uznać pierwsza jako ciągłość czy utrata(bez świadectwa i policzyć uzysk?
- mika31
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: elmer pomożesz
nie bierzesz drugiego zaświadczenia, obowiązuje to pierwsze zaświadczenie z drugiego miesiąca pierwszej umowy. Jeżeli oczywiście ta druga umowa jest od tego samego pracodawcy. Bierzesz tylko ksero umowy i wpinasz do teczki.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
tak jestmika31 pisze:nie bierzesz drugiego zaświadczenia, obowiązuje to pierwsze zaświadczenie z drugiego miesiąca pierwszej umowy. Jeżeli oczywiście ta druga umowa jest od tego samego pracodawcy. Bierzesz tylko ksero umowy i wpinasz do teczki.
-
- Starszy referent
- Kontakt:
powiem szczerze,że zawsze tak robiliśmy!Mazurkiewicz namieszał w głowie i zasiał ziarno niepewności....
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to co mówi pan M???zocha1234 pisze:powiem szczerze,że zawsze tak robiliśmy!Mazurkiewicz namieszał w głowie i zasiał ziarno niepewności....
-
- Starszy referent
- Kontakt:
,,co powiedział" tradycyjnie żeby sobie jaj nie robić!że to jest koniec jednej umowy i początek drugiej i żeby się odczepić od świadectw pracy . Nadmieniam, że w moim przypadku to jest ta sama praca ten sam pracodawca.
-
- Referent
- Zajmuję się: wszystko
- Kontakt:
u mnie kobietka miała umowy 1-miesięczne przez kilka miesięcy z rzędu i tez chciała żeby nie liczyć jej uzysku bo jest ciągle nowa umowa, odwołała się do SKO i niestety SKO uznało, że jest to ciągłość pracy, uzysk z kolejnego miesiąca, utrzymało naszą decyzję w mocy.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Mazurkiewicz czasami przekombinuje.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Starszy referent
- Kontakt:
przekroczenie dochodu a nowo narodzone dziecko
jak się do tego zabrać? pani ma świadczenie na pierwsze i kolejne dziecko. przyszła w wczoraj bo urodziło się kolejne dziecko przy okazji dowiedziałam się ze pani miała przedłużona umowę o prace , która powoduje przekroczenie na pierwsze i teraz mój dylemat co w pierwszej kolejności mam robić czy wydać decyzje przyznającą na kolejne dziecko, czy wszczynać postępowanie na nienależnie pobrane??
Jeśli najpierw przyznam do wprowadzam wniosek ze zmiana sytuacji życiowej - to jeśli będę uchylać na pierwsze dziecko to uchylam ta pierwotną decyzję? tak?nie tą zmienianą?
Jeśli najpierw przyznam do wprowadzam wniosek ze zmiana sytuacji życiowej - to jeśli będę uchylać na pierwsze dziecko to uchylam ta pierwotną decyzję? tak?nie tą zmienianą?
- oko12
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/Stypendia
- Kontakt:
Ja byłam na szkoleniu u Pana M. i sam nam mówił o tym świadectwie pracy, że musi być i wtedy utrata. Wychodzi na to że zmienił zdanie po tym jak u nas orzeka SKO. Dajcie spokój, po co są te szkolenia!!!zocha1234 pisze:,,co powiedział" tradycyjnie żeby sobie jaj nie robić!że to jest koniec jednej umowy i początek drugiej i żeby się odczepić od świadectw pracy . Nadmieniam, że w moim przypadku to jest ta sama praca ten sam pracodawca.
Zaraz mnie coś trafi...

Tyle kasy się im płaci a każdy z nich mówi co innego idzie zwariować...do tego inaczej SKO i sądy...

Oprócz elmer pomożesz - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Problem z działalnością
świadczenie pobrane na dziecko małżonka (brak wyroku)
Elmer-Bardzo proszę o pomoc
Ojciec w dwóch składach rodziny
do mądrych głów
Jak w TT zmienić dane administratora?
Koordynacja 500+ na 1 miesiąc
Umowa zlecenie w roku bazowym bez przerwy
kolejny wniosek a pierwszy decyzja marszałka
problem - pewnie proste rozwiązanie? <3 utrata/uzysk w roku
Uzysk i utrata po roku bazowym
Elmer
Zapowiedź wersji 2-2.6 Oprogramowania Sygnity
jak wprowadzić dochód utracony?