Elmer poratuj mnie ;( - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 21 lut 2014, 12:06

Mam pełnoletnią dziewczynę, która teraz składa wniosek na syna. W akcie urodzenia dziecko zapisane jest pod jej nazwiskiem, bo urodziła go jako nieletnia. Ojciec dziecka nie chce jej wybrać zaświadczeń ani podpisać oświadczeń, nie mają ślubu, czy może mieć zasiłek rodzinny jako osoba samotnie wychowująca bez zasądzonych alimentów od ojca?? Pomóż proszę :)Ładnie się uśmiechnę za to do Ciebie :)
~Iwona S

Napisano: 21 lut 2014, 12:09

nie jestem Elmerem ale....
weź odpis zupełny aktu urodzenia dziecka- jeżeli ojciec nie uznał syna to panienka jest samotną matką - nie bierzesz \"tatusia\" do składu rodziny a tym samym nie potrzebujesz jego dochodow
~~o~

Napisano: 21 lut 2014, 12:10

\"dziecko zapisane jest pod jej nazwiskiem, bo urodziła go jako nieletnia.\" - czy to znaczy ze ojciec dziecka jest nieznany? musisz miec akt zupelny dziecka,jesli ojciec jest nn to jak najbardziej mozesz jej wyplacac swiadczenie jako osobie samotnej, jesli ojciec dziecko uznal a nie ma zasadzonych alimentow,to swiadczenia nie beda przyslugiwac
do mnie mozesz sie nie usmiechac:)
~bb

Napisano: 21 lut 2014, 12:12

u małoletniej zawsze jest nieznany - wszystko bedzie w akcie zupełnym
~m

Napisano: 21 lut 2014, 12:16

dziękuję Ci bardzo ładnie się uśmiecham :) :) :)
i tam wpisane będę miała że ojciec dziecka nieznany i jeszcze dziewczyna będzie miała dodatek 250 zł :0
~Iwona S

Napisano: 21 lut 2014, 12:38

Dlaczego 250?
~Agata

Napisano: 21 lut 2014, 13:21

bo dzieciątko ma orzeczenie
~Iwona S

Napisano: 21 lut 2014, 14:10

bb do Ciebie tez uśmiecham się od ucha do ucha :) :)
~Iwona S

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x