ustalanie koordynacji a Fa - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 21 lut 2014, 12:04

Czy w przypadku kiedy pani prosi o zawieszenie wypłacania ZR do czasu wyjaśnienia przez Urząd Marszałkowski czy mają zastosowanie przepisy o koordynacji sytemów zabep. społ. to powinnam również zawiesić wypłacanie FA??
~Ania

Napisano: 21 lut 2014, 12:13

fa nie podlega koordynacji, jesli ktos pracuje za granica to przeliczasz dochody i jesli dalej spelniaja kryterium to normalnie wyplacasz
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 21 lut 2014, 12:20

Też tak myślałam ale art. 24 ust. 1 ustawy o FA mówi m. in., że uchylamy dec. Fa jeśli członek rodziny nabył prawo do świadczeń rodzinnych w innym państwie w związku ze stosowaniem przepisów o koordynacji systemów zabezp. społ.
~Ania

Napisano: 21 lut 2014, 12:24

I co w takim przypadku? jeśli zachodzi koordynacja i ZR się nie należy to Fa dalej wypłacamy czy uchylamy?
~Ania

Napisano: 21 lut 2014, 12:27

hmm tego do tej pory nie zauwazylam:) ale to chyba cos z \"kopiuj-wklej\" z ustawy o swiadczeniach rodzinnych im nie wyszlo...ale trzeba poglowkowac nad tym;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 21 lut 2014, 12:35

No właśnie ja do tej pory też myślałam, że jeśli zachodzi koordynacja to wiadomo ZR nie, a do FA bierzemy dochody przeliczamy i albo się dana osoba łapie albo nie i koniec. A teraz nie wiem jak podchodzić do tego FA w przypadku koordynacji.
~Ania

Napisano: 21 lut 2014, 13:36

A może ktoś się jeszcze wypowie? Bardzo mi zależy na tym żeby dowiedzieć się co w takiej sytuacji. Proszę pomóżcie !!!!
~Ania

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x