Elmer !świadczenie rodzicielskie a świadczenie pielęgnacyjne - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 08 sty 2016, 11:11

kalina pisze:Ja juz mam dwa takie wnioski i nie wiem co zrobić. Chyba dam odmowę i powiem, żeby się odwołali do sko.
nic to nie da, zapis w ustawie jest jasny i czytelny , ale probowac mozna
ona20

Napisano: 08 sty 2016, 11:37

BM na szkoleniu mówił że oczywiście można w takiej sytuacji przyznać a nawet trzeba. O ile chodzi o inne dziecko. Art 17c ust. 9 pkt 4 nie wyklucza, że ta osoba nie może tego świadczenia pobierać
qqq

Napisano: 08 sty 2016, 11:42

qqq pisze:BM na szkoleniu mówił że oczywiście można w takiej sytuacji przyznać a nawet trzeba. O ile chodzi o inne dziecko. Art 17c ust. 9 pkt 4 nie wyklucza, że ta osoba nie może tego świadczenia pobierać
ale wyklucza to zapis w art. 27 ust. 5 :)
ona20

Napisano: 08 sty 2016, 11:49

niby zapis art. 17 c ust. 9 pkt 4 jest przepisem szczegolnym i w zwiazku z tym jest wazniejszy niz pozniejszy art. 27 ust. 5 ( a ten szczegolny wyklucza tylko dwa swiadczenia na to samo dziecko)... ja tam nie wiem, prawa nie konczylam , moZe i tak - wiec jesli odmowie to jednak namowie tez na odwolanie
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 08 sty 2016, 11:55

przecież ustawa jest dobrze napisana, bezbłędna wręcz....
W takich wypadkach proponuję odmowę ze względu na art. 27 i odwołanie ze względu na art. 17.
Niech się z tym bawi SKO.
Za 30 zł nie będę się wysilać.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 08 sty 2016, 12:11

kb pisze:niby zapis art. 17 c ust. 9 pkt 4 jest przepisem szczegolnym i w zwiazku z tym jest wazniejszy niz pozniejszy art. 27 ust. 5 ( a ten szczegolny wyklucza tylko dwa swiadczenia na to samo dziecko)... ja tam nie wiem, prawa nie konczylam , moZe i tak - wiec jesli odmowie to jednak namowie tez na odwolanie
Dokładnie tak samo to czytam. art. 17c jest przepisem szczególnym, dopiero w dalszej kolejności czytamy zapis art. 27. Ja uważam że należy przyznać.
qqq

Napisano: 08 sty 2016, 13:43

Ja uważa, że może ubiegać sie o świadczenie rodzickielskie na to drugie dziecko. Art. 9 pkt 4 wyklucza tylko to samo dziecko.
kks

Napisano: 08 sty 2016, 14:32

Toż do czorta , tego samego dziecka drugi raz nie urodzi.
wiolii

Napisano: 10 lut 2016, 19:14

kb pisze:niby zapis art. 17 c ust. 9 pkt 4 jest przepisem szczegolnym i w zwiazku z tym jest wazniejszy niz pozniejszy art. 27 ust. 5 ( a ten szczegolny wyklucza tylko dwa swiadczenia na to samo dziecko)... ja tam nie wiem, prawa nie konczylam , moZe i tak - wiec jesli odmowie to jednak namowie tez na odwolanie
i tak mówił mazurkiewicz na szkoleniu w Wawie 5 stycznia,no więc przyjęłam dwie takie kobitki,z ciekawości podzwoniłam do okolicznych ośrodków,dziewczyny była u tego samego faceta tyle że 22 stycznia w Lublinie i zupełnie co innego powiedział,że ma wybrać między świadczeniem pielęgnacyjnym a rodzicielskim.więc dla bezpieczeństwa daje odmowe
aha8899
Stażysta
Od: 19 sty 2015, 18:55
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x