a w życiuA gdyby zamiast alimentów były potrącenia egzekucji sądowych (pożyczka/kredyt)?
To również dochód wynosiłby 681,97?

a w życiuA gdyby zamiast alimentów były potrącenia egzekucji sądowych (pożyczka/kredyt)?
To również dochód wynosiłby 681,97?
Rozumiem, że to nie żartbrodafix pisze:a w życiuA gdyby zamiast alimentów były potrącenia egzekucji sądowych (pożyczka/kredyt)?
To również dochód wynosiłby 681,97?odliczamy jedynie alimenty
Dla mnie to oczywiste, aby nie odliczać emerytom potrąceń alimentacyjnychKnapa pisze: ↑30 cze 2023, 12:39a co wy na to .....![]()
miałam wnioskodawcę do najmu lokalu socjalnego (bo też tym się zajmuję), ale ustawa też definiuje dochód jak w Dodatkach Mieszkaniowych /art3 ust.1ŚR
- emeryt
- zapis na zaświadczeniu z ZUS :
"Świadczenie ma potrącenie alimentów komorniczych w kwocie miesięcznej 1307,57 zł"
Rozmowa z Mecenasem nie odejmować od dochodu! patrz załącznik
alimenty komornisze sąd.jpg
kamos90 pisze: ↑30 cze 2023, 12:52Dla mnie to oczywiste, aby nie odliczać emerytom potrąceń alimentacyjnychKnapa pisze: ↑30 cze 2023, 12:39a co wy na to .....![]()
miałam wnioskodawcę do najmu lokalu socjalnego (bo też tym się zajmuję), ale ustawa też definiuje dochód jak w Dodatkach Mieszkaniowych /art3 ust.1ŚR
- emeryt
"Świadczenie ma potrącenie alimentów komorniczych w kwocie miesięcznej 1307,57 zł"
alimenty komornisze sąd.jpg![]()
Te uzasadnienie to ja gdzieś czytałem, był chyba wyrok sądu na to ale nie pamiętam.mmartyna pisze: ↑30 cze 2023, 12:55kamos90 pisze: ↑30 cze 2023, 12:52Dla mnie to oczywiste, aby nie odliczać emerytom potrąceń alimentacyjnychKnapa pisze: ↑30 cze 2023, 12:39a co wy na to .....![]()
- emeryt
no to już nic nie wiem
Tak. Wyrok WSA we Wrocławiu z dnia 24 marca 2022r. (więc nie taki stary:)) IV SA/Wr 837/21kamos90 pisze: ↑30 cze 2023, 13:00Te uzasadnienie to ja gdzieś czytałem, był chyba wyrok sądu na to ale nie pamiętam.mmartyna pisze: ↑30 cze 2023, 12:55kamos90 pisze: ↑30 cze 2023, 12:52Dla mnie to oczywiste, aby nie odliczać emerytom potrąceń alimentacyjnychKnapa pisze: ↑30 cze 2023, 12:39a co wy na to .....![]()
- emeryt
no to już nic nie wiem
no widzisz wcale nie takie oczywisteDla mnie to oczywiste, aby nie odliczać emerytom potrąceń alimentacyjnych
w tym wyroku mowa jest o roszczeniach za zaległości względem likwidatora funduszu alimentacyjnego a to JEST RÓŻNICAak. Wyrok WSA we Wrocławiu z dnia 24 marca 2022r. (więc nie taki stary:)) IV SA/Wr 837/21