Emp@tia Błąd - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 22 lut 2016, 9:14

Czy działa wam weryfikacja Pesel, u mnie już 3 dzień nie działa.
ddr

Napisano: 22 lut 2016, 10:36

mi też nie :(
kala2

Napisano: 22 lut 2016, 10:38

W piątek na spotkaniu "informacyjno-szkoleniowym" mówili, że usługa PESEL jest obecnie wyłączona całkowicie. Docelowo na dniach ma być bezposrednie podpięcie do bazy pesel a nie MPIPSowej protezy.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 22 lut 2016, 10:42

Tom. pisze:W piątek na spotkaniu "informacyjno-szkoleniowym" mówili, że usługa PESEL jest obecnie wyłączona całkowicie. Docelowo na dniach ma być bezposrednie podpięcie do bazy pesel a nie MPIPSowej protezy.
Tom, pochwal się coś co było ciekawego na tym spotkaniu.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 22 lut 2016, 10:46

rzekomo najpóźniej do 23 marca macie poogarniać i udostępnić oprogramowanie :D
a poza tym to nic niestandardowego, chyba 2 godzinki gadki o zmianach w porównaniu do obecnych ZR, przerwa i pytania z sali, często rozbrajające.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2016, 10:48 przez Tom., łącznie zmieniany 1 raz.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 22 lut 2016, 10:47

mi jeszcze odpowiedzi z ZUS nie pobiera bo ciągle błąd a weryfikowałam w tamtym tygodniu, albo jest też tak, że jednego małżonka pobiorę a drugiego nie można szlak trafia.
kala2

Napisano: 22 lut 2016, 10:48

Tom. pisze:rzekomo najpóźniej do 23 marca macie poogarniać i udostępnić oprogramowanie :D
a poza tym to nic niestandardowego, chyba 2 godzinki gadki o zmianach w porównaniu do obecnych SR, przerwa i pytania z sali, często rozbrajające.
Coś jeszcze o oprogramowaniu było?
I o empatii?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 22 lut 2016, 10:51

U mnie dzisiaj nic nie działa. Wykończy mnie to badziewie... Już nawet nie mam siły się denerwować.
asz

Napisano: 22 lut 2016, 10:59

SYGNITY pisze:
Tom. pisze:rzekomo najpóźniej do 23 marca macie poogarniać i udostępnić oprogramowanie :D
a poza tym to nic niestandardowego, chyba 2 godzinki gadki o zmianach w porównaniu do obecnych SR, przerwa i pytania z sali, często rozbrajające.
Coś jeszcze o oprogramowaniu było?
I o empatii?
o oprogramowaniu jeszcze, że to do 500+ ma udostepniać korespondencję w dwie strony drogą elektroniczną, czyli wezwania / decyzje również za posrednictwem empatii/drogą elektroniczną ale tylko w przypadku wniosków składanych przez empatię. Wnioski przez banki/platformę ZUS tylko komunikacja jednostronna.

Co do empatii - PESEL, do tej pory była jakaś ministerialna proteza, MPiPS zaciągał dane z bazy PESEL i udostępniał empatii (coś jak SEPI chyba), na dniach ma być bezposrednio baza pesel - empatia - systemy dziedzinowe, dane mają być 100% live
Było info, że ZUS już działa co zostało gromko wybuczane, wyjaśniono, że oczekiwanie na dane z ZUS do 7 dni to zamierzona funkcjonalność, ogólnie zrozumiałem to jakby informacje były przygotowywane ręcznie :o
No i ogólne pierdu pierdu, że trwają prace nad poprawieniem wydajności :D

A i jeszcze, apelowali o aktualizacje systemów dziedzinowych. Podobno mają podgląd, że spory odsetek gmin korzysta z bardzo nieaktualnych wersji. I o bieżące odbiór korespondencji elektronicznej. Ponoć masa wniosków elektronicznych zalega nieodebrana.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 22 lut 2016, 11:06

dzięki za info
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x