dlatego też jeszcze raz polecam ten "Przewodnik po usługach" opracowany przez Ministerstwo, tam jest wyjaśnione jak interpretować wyniki i co robić jak jest niezgodność.carina pisze:dochody z US się weryfikują ale gorzej jest z ZUS-em składki zdrowotne czeka się 2 lub 3 godziny i jak już można pobrać wyniki weryfikacji no to jest że "0" składek a wiadomo że klient cały rok pracował i składki były odprowadzane także jeżeli to nie będzie udoskonalone no to będzie ciekawie w okresie zasiłkowym, ulepszono klientowi no bo oni nie mają czasu ale nam?????
a możesz jakiś przykładzik mi wysłać na PW (zlecenie i odpowiedź - możesz usunąć dane osobowe oczywiście).empa pisze:zauważyłem, że podczas weryfikacji danych z US w przypadku osób rozliczających się wspólnie i gdy jedno z osób nie ma składek na podatek to Empatia wykazuje tej osobie taką samą składkę na podatek jak osoba która ten podatek zapłaciła. Empatia dubluje w ten sposób podatek.
Porównałem to z oryginalnym zaświadczeniem z US.
Ta osoba bez podatku prowadziła działalność gospodarczą w 2014r. i miała tylko dochód bez składek. Empatia dodała jej podatek męża.
Radzę uważać.