czy ktoś wie kiedy będzie wkońcu do pobrania składka zdrowotna z empatii? wysłałem tydzień temu codziennie klikam pobierz wynik i niestety zawsze ten sam komunikat, "dane nie zostały przygotowane...... "
Z Urzędu Skarbowego zaświadczenia od razu są "wypluwane". Jeżeli chodzi o ZUS to trzeba czekać do dnia następnego (zresztą system sam podaje datę i godzinę kiedy można pobrać wynik zapytania). Problem pojawił się kiedy składka zdrowotna na zaświadczeniu z ZUS była wyższa niż na zaświadczeniu z Urzędu Skarbowego (na zaśw. z US była składka zdrowotna ponieważ klientka rozliczała się na picie 36 ponieważ miała w 2014 r. rentę rodzinną i zawieszoną działalność gospodarczą z której nie miała dochodu, ale zgodnie z ordynacją podatkową musiała rozliczyć się na pit-36). Pytanie co w takim przypadku zrobić? Najlepsze jest to, że klientka oświadczyła pod odpowiedzialnością karną, że składka zdrowotna była jeszcze inna. Czyli mamy trzy różne kwoty składek na ubezp. zdrowotne: 1. z ZUS-u, 2. z Urzędu Skarbowego, 3. z oświadczenia klientki.
jeszcze nie mam co ... czekam na ZUS od 8 stycznia
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Poziomka dzięki ale nie o to chodziło prosze odnaleźć te weryfikację w dzienniku zdarzeń empatii ii wysłać mi na PW teksty pod przyciskiem pokaz zlecenie i pokaz odpowiedz.
Pozdrawiam