kobieta miała np, najpierw miala rozłożoną należność na raty, póżniej nie spłacała rat, więc potrącali z bieżących. spłaciła już należność główną i odsetki naliczone na dzień wydania decyzji o zwrocie np. czy naliczam jeszcze jakieś odsetki od rat?podpowiedzcie bo jestem na zastępstwo i nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić.
u mnie jest tak, że jak osoba ma w miesiącu potrącenie lub wpłaca część zadłużenia to jjest to rozpisywane proporcjonalnie na należność główną i odsetki
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
no właśnie a tu tak nie było, kobieta spłaciła najpierw całą należność główną a potem odsetki i zastanawiam się co teraz.jak to policzyć żeby było dobrze?
nowakasia pisze:no właśnie a tu tak nie było, kobieta spłaciła najpierw całą należność główną a potem odsetki i zastanawiam się co teraz.jak to policzyć żeby było dobrze?
no to tylko kalkulator odsetek ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
decyzjia o rozłożeniu na raty była wydana 2013-03-25, na kwotę 2819,05, z tego 2300 to była należność główna a 519,05 to były odsetki. pierwszą ratę w wysokości 250,00 pani spłaciła 2013-05-06, drugą w wysokości 250,00 spłaciła 2013-06-03 i tak dalej. czyli co od 2013-05-25 do 2013-05-05 liczę odsetki od całej kwoty 2300,00, od 2013-05-06 do 2013-06-02 od kwoty 2050 i tak dalej?tak poradziła mi księgowa.