ewalu, kb, Elmer i inni - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 25 mar 2015, 9:43

jak postępujecie w sytuacji gdy: wniosek na becik składa np. matka, w składzie rodziny ona, mąż, nowe dziecko i ich starsze dziecko. Czy do akt oprócz aktu urodzenia nowego dziecka, wymagacie aktu starszego dziecka? przyjmijmy że nie macie w aktach beciku na starsze dziecko, jak postępujecie?
nowa3

Napisano: 25 mar 2015, 9:50

chcę akt urodzenia
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 mar 2015, 10:21

ja nie chcę
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 25 mar 2015, 11:31

uf, a jak powinno być prawidłowo? co kraj to obyczaj, uwielbiam to
nowa3

Napisano: 25 mar 2015, 11:35

do becikowego nie chcę, do rodzinnego już tak
Kati@

Napisano: 25 mar 2015, 11:39

bo to akurat nie jest jasne:) nie zostalo uregulowane - odpis aktu urodzenia ma byc na pewno dziecka, na ktore ubiegamy sie o swiadczenie, a odpisy pozostalych dzieci tez musza byc,jesli nie wnioskujemy o swiadczenia na nie ? nie wiadomo:) mozna ich chciec na dowod tego,ze to sa dzieci wnioskodawcy - bo przeciez mogla wpisac kogokolwiek;) ale wydaje mi sie, ze mozna tez nie chciec :) przyjmujac zlozone przez wnioskodawce we wniosku oswiadczenie,ze wszystko co wpisal we wniosku jest prawda - czyli ze te dzieci co je wpisal sa jego:D
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 25 mar 2015, 17:23

Jak kb, chociaż szczerze mówiąc nie miałem takiego przypadku. Z reguły wnioskują o rodzinne na wszystkie dzieci, a jak nie wnioskują to tych dzieci nie ma w składzie rodziny.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 25 mar 2015, 18:08

Iks pisze:Jak kb, chociaż szczerze mówiąc nie miałem takiego przypadku. Z reguły wnioskują o rodzinne na wszystkie dzieci, a jak nie wnioskują to tych dzieci nie ma w składzie rodziny.
halo, halo ! .. pytanie było o wniosek na becik :lol:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 25 mar 2015, 18:29

No tak. Z reguły osoby składające na becik na kolejne dziecko wnioskują o rodzinne na pozostałe, a młode parki mają dopiero pierwsze.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 26 mar 2015, 9:17

Iks pisze:No tak. Z reguły osoby składające na becik na kolejne dziecko wnioskują o rodzinne na pozostałe, a młode parki mają dopiero pierwsze.
Iks, u mnie jest dużo wniosków na becik (kolejne dziecko w rodzinie) i nie kwalifikują się do ZR .. przy składaniu wniosku na becik biorę akt tylko tego nowo urodzonego dziecka .. pozostałych nie :)
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x