EZAR - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 03 gru 2015, 12:36

zakrecona pisze:a macie już podłączenie do tego cizisa czy coś tam
CSIZS to Centralny System Informatyczny Zabezpieczenia Społecznego znany także jako Emp@tia. Wiele Jednostek z obszaru SR pracujących na naszym oprogramowaniu korzysta np. z weryfikacji dochodów w systemie informatycznym MF, co zapewnia właśnie współpraca oprogramowania SR z CSIZS Emp@tia i bardzo sobie chwali taką możliwość.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 03 gru 2015, 12:45

wszystko fajnie, wiem, że to duże ułatwienie ale ja już zgłupiałam, co mam z tym fantem zrobić, nie jestem informatykiem nie znam się na tych wszystkich podłączeniach i takich tam innych potrzebnych rzeczach które trzeba zrobić żeby ta aplikacja działała, wiem jedno mam na tym pracować, jedyne co słyszę to każdego dnia pytanie kierownika czy to już działa? Guwn........ nie działa a ja nie wiem co z tym zrobić bo nikt nie jest w stanie mi pomóc bo przerzucają odpowiedzialność jedno na drugie ( Radix i UW)
ddddddd

Napisano: 03 gru 2015, 12:47

Nie chcę Cię straszyć, ale zobacz sobie na projekt rozporządzenia o sprawozdaniach z obszaru świadczeń rodzinnych

https://www.mpips.gov.pl/bip/projekty-ak ... odzinnych/

, a w szczególności na nową tabelę G3 - Informacja uzupełniająca o usługach wymiany informacji pomiędzy Systemem Dziedzinowym (SD) podobszaru Świadczeń Rodzinnych oraz Centralnym Systemem Informatycznym Zabezpieczenia Społecznego (CSIZS)

gdzie trzeba będzie bardzo szczegółowo wykazywać współpracę z Emp@tią.

Lepiej więc pracować na oprogramowaniu, które to zapewnia.

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 03 gru 2015, 12:51 przez SYGNITY, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 03 gru 2015, 12:50

SYGNITY pisze:Nie chcę Cię straszyć, ale zobacz sobie na projekt rozporządzenia o sprawozdaniach z obszaru świadczeń rodzinnych
ale mnie nie trzeba straszyć, ja szary pracownik za to nie odpowiadam, za to odpowiada szef więc niech on się tłumaczy dlaczego informatyzacja w jednostce się ślimaczy
olga271

Napisano: 03 gru 2015, 12:52

No spoko, ale warto mieć świadomość tego co może za chwilę wejść jako obowiązujący formularz sprawozdania.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 03 gru 2015, 12:52

nie wyobrażam sobie zmiany programu teraz , a skąd na to kasę wziąć :(
ddddddd

Napisano: 03 gru 2015, 12:55

SYGNITY pisze:No spoko, ale warto mieć świadomość tego co może za chwilę wejść jako obowiązujący formularz sprawozdania.
pozdrawiam
zapewniam Cię że "szary" pracownik ma większość świadomość tego co zaraz może być potrzebne niż szef ale nam nie płaca za "przekraczanie kompetencji"
olga271

Napisano: 03 gru 2015, 12:56

@ddddddd - Ja nie pisałem w tym znaczeniu, raczej doradzałem upewnić się czy faktycznie to nie działa, bo jak napisałem niewiarygodne mi się wydaje żeby oprogramowanie nie spełniało wymagań. Ale jak coś to oczywiście jesteśmy otwarci - już teraz w związku z przełomem roku dostaliśmy kilkanaście próśb z Jednostek używających innych oprogramowań na migrację do nas, więc takie rzeczy jak najbardziej wykonujemy.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 03 gru 2015, 13:08

a płaciliście za podłączenie ezara jak tak to ile?
zakrecona

Napisano: 03 gru 2015, 13:14

co roku odnawiamy licencję ok 650 zł ( o ile dobrze pamiętam ) i dodatkowo płaciliśmy w sierpniu tego roku za INFO+ który to musieliśmy dokupić też jakieś 600 zł, licencję też trzeba co roku odnawiać
ddddddd

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x