Fa a strach wnioskodawców
Fa a strach wnioskodawców
Słuchajcie nie wiem co jest grane ale już trzecia osoba mi mówi że nie będzie składać o św. z funduszu bo dowiedziała się że to zadłużenie jakie powstaje u komornika gdy dłużnik nie płaci przechodzi później na dzieci...Nie wiem czy było coś poruszone w telewizji czy też w gazecie - co wy na to?
Re: Fa a strach wnioskodawców
Prawda. Dlatego, jeśli wierzycielka rzeczywiście nie kombinuje, tzn. nie jest z ojcem dziecka, to odbiera prawa rodzicielskie i wtedy zadłużenie nie przechodzi. Tak mówił prawnik kilku moim wierzycielkom.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
bzdura na resorach
Jeśli chodzi o świadczenia wypłacone przez fundusz alimentacyjny, to obowiązek ich zwrotu nie przechodzi na spadkobierców. Zobowiązania wobec FA wygasają wraz ze śmiercią dłużnika (art. 28 ust. 3 Ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów).
Jeśli chodzi o świadczenia wypłacone przez fundusz alimentacyjny, to obowiązek ich zwrotu nie przechodzi na spadkobierców. Zobowiązania wobec FA wygasają wraz ze śmiercią dłużnika (art. 28 ust. 3 Ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów).
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
pewnie z GW
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Oprócz Fa a strach wnioskodawców - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
wniosek a zgon dluznika
Skład rodziny FA
Utrata/uzysk
Skład rodziny
alimenty od komornika
odsetki od zaległosci
umowy zlecenia !!!
umorzenie postepowania FA
P R O S Z Ę
POMOŻCIE
wydałam decyzje a egzekucja skuteczna
Sygnity daty wypłat