Fa hmmm. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 25 sie 2015, 8:23

Pani miała fundusz na dziecko na córkę do sierpnia bo tak się uczył i skończył liceum. I teraz powiedziała że idzie na studia zaświadczenie ze rozpocznie naukę na studiach stacjonarnych w roku akademickim. Więc przyznaję od września czy od października Fa :?: :?: . Bo zasiłków nie mogę przyznać na studenta no nie?
Nowaja.

Napisano: 25 sie 2015, 8:51

do końca września to on winien mieć przyznane decyzją na cały okres
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2015, 8:55

no tak jak Elmerek a we wrześniu to ona studentką jeszcze nie jest, dopiero będzie w październiku, że dostała decyzję o przyjęciu na studia nie znaczy że jest studentką, i nie zaświadczenie że rozpocznie studi tylko w październiku zaświadczenie że jest studentka pierwszego roku jakiego kierunku
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2015, 9:00

Nowaja. pisze:Pani miała fundusz na dziecko na córkę do sierpnia bo tak się uczył i skończył liceum. I teraz powiedziała że idzie na studia zaświadczenie ze rozpocznie naukę na studiach stacjonarnych w roku akademickim. Więc przyznaję od września czy od października Fa :?: :?: . Bo zasiłków nie mogę przyznać na studenta no nie?
art. 18 ust.2
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 25 sie 2015, 9:32

Dlaczego decyzją na cały okres skoro w sierpniu kończy naukę bo liceum skończył ma 20 lat, zaświadczenie ze szkoły wiec FA przyznane do sierpnia, dlaczego na wrzesień ? i rozpoczyna naukę od października dopiero
Nowaja.

Napisano: 25 sie 2015, 9:39

Nowaja. pisze:Dlaczego decyzją na cały okres skoro w sierpniu kończy naukę bo liceum skończył ma 20 lat, zaświadczenie ze szkoły wiec FA przyznane do sierpnia, dlaczego na wrzesień ? i rozpoczyna naukę od października dopiero
a we wniosku w poprzednim okresie oboba uprawniona nie oświadczała że bedzie sie uczyć w kolejnym roku szkolnym lub akademickim?
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 25 sie 2015, 10:23

No dobrze a jeśli oświadczył i przyznałam do 31 sierpnia, to i tak rok akademicki rozpoczyna się od 1 października to dlaczego na wrzesień przyznać :?: No i jeszcze jedno jak przyznałam do 31 sierpnia i Pan nie doniósł zaświadczenia że dziecko nigdzie się nie uczy bo nigdzie nie poszło to dobrze czy też powinnam do września przyznać a później ewentualnie uchylić :?:
I jak to teraz rozwiązać skoro ja przyznałam do sierpnia i zaświadczenie wpłynęło z uczelni to niech złoży wniosek we wrześniu i od września przyznać czy od października :?:
Nowaja

Napisano: 25 sie 2015, 12:40

Jeśli we wniosku miałaś podpisane oświadczenie w punkcie IV, że dziecko się będzie uczyć w przyszłym roku szkolnym, to po prostu źle przyznałaś. Inaczej - nieprawidłowo rozpatrzyłaś wniosek. Jeśli miałaś uzasadnione przesłanki do odmowy, to należało uwzględnić to w decyzji, czyli przyznać do sierpnia i odmówić od września.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2015, 12:46

Dobra, widzę, że pytanie dotyczy funduszu - nie ten dział kruca fix!
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2015, 18:09

Ok, skoro przyznałam do sierpnia a według was powinnam przyznać do września 2015 r. to potwierdził by mi to zaświadczeniem i tak dopiero w październiku bo studia od października rozpoczyna. To teraz jak to wyprostować teraz :?:
Nowaja

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x