fa w mojej gminie bieżący okres i zaświadczenie komornika o wypłaconych wierzycielce alimentach w 2023 r.
-
- Referent
- Zajmuję się: śr/fa/do/dw
- Kontakt:
fa w mojej gminie bieżący okres i zaświadczenie komornika o wypłaconych wierzycielce alimentach w 2023 r.
kobieta otrzymywała fa w innej gminie w poprzendnim okresie, teraz pobiera w mojej gminie i w zaświadczeniu od komornika o kwocie otrzymanych alimentów w 2023 r. widnieje ze w czerwcu lipcu i sierpniu dostała od komornika kasę. wysłałam zap do komornika o dokładnych datach przekazania alimentów. i co dalej? mam zapytać gminę poprzednią w jakich okresach pobierała czy posiłkować się systemową weryfikacją ? wszcząć postępowanie i ja mam żądać jako gmina właściwa nienaleznie pobrane świadczenia ?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA, KDR
- Kontakt:
Re: fa w mojej gminie bieżący okres i zaświadczenie komornika o wypłaconych wierzycielce alimentach w 2023 r.
Mam podobną sytuację, pomimo bezskutecznej egzekucji i wypłacanego fa komornik przesyłał wierzycielce pieniądze w 2023 r. Czy to jest prawidłowe działanie ze strony komornika skoro egzekucja jest bezskuteczna i komornik ma informację o wypłacanym fa? Co robić w tej sytuacji?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ZR/FA/ŚP/ZP/ŚW
- Kontakt:
Re: fa w mojej gminie bieżący okres i zaświadczenie komornika o wypłaconych wierzycielce alimentach w 2023 r.
kobieta powinna oddać kasę do komornika lub zwracać FA, jeśli kolejność zaspokajania nie jest prawidłowa. Trzeba zwrócić uwagę kiedy komornik otrzymał decyzję przyznającą FA.dormon33 pisze: 30 gru 2024, 9:42 Mam podobną sytuację, pomimo bezskutecznej egzekucji i wypłacanego fa komornik przesyłał wierzycielce pieniądze w 2023 r. Czy to jest prawidłowe działanie ze strony komornika skoro egzekucja jest bezskuteczna i komornik ma informację o wypłacanym fa? Co robić w tej sytuacji?
Co do zwrotu, to żąda go obecna gmina zamieszkania kobiety - jako organ właściwy
-
- Referent
- Kontakt:
oki techniczne pyt. nie ma znaczenie ze dłużnik ma małe zadłużenie i mogł być tzw. na bieżąco ? najpierw jest fa.. a potem jest wierzycielka mogł w danym miesiacu spłacic wszystko i zostało zadłużenie na rzecz wierzycielki ? czy zle myśle?
a druga sprawa wysłałam zapytanie tlyko do oww poprzedniego kiedy była uprawniona a potem wysle jakas info ze był zwrot co ? bo teraz mysle ze mogłam w tym pytaniu napisac o tym że pobrała i bedzie zwrot, nigdy nie wiadomo czy organ sie nie dojrzał wczesniej i nie było zwrotu ?
a druga sprawa wysłałam zapytanie tlyko do oww poprzedniego kiedy była uprawniona a potem wysle jakas info ze był zwrot co ? bo teraz mysle ze mogłam w tym pytaniu napisac o tym że pobrała i bedzie zwrot, nigdy nie wiadomo czy organ sie nie dojrzał wczesniej i nie było zwrotu ?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: FA ŚR DM CP BE
- Kontakt:
Jeśli na dany moment nie było zadłużenia wobec FA to wierzycielka miała prawo otrzymać alimenty od komornikaAnnaM. pisze: 02 sty 2025, 8:39 oki techniczne pyt. nie ma znaczenie ze dłużnik ma małe zadłużenie i mogł być tzw. na bieżąco ? najpierw jest fa.. a potem jest wierzycielka mogł w danym miesiacu spłacic wszystko i zostało zadłużenie na rzecz wierzycielki ? czy zle myśle?
-
- Referent
- Kontakt:
dzieki wielkie spokojnosci:)
Oprócz fa w mojej gminie bieżący okres i zaświadczenie komornika o wypłaconych wierzycielce alimentach w 2023 r. - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Zawiadomienie o podwyzce alimentów.
umorzenie długu były oww
nienależnie pobrane świadczenie
Elektroniczny obieg dokumentów - od kiedy?
podwyżka alimentów
Podwyżka fa
Dłużnik aliementacyjny
zmiana decyzji wykonanej
zmiana alimentów
dec.zmieniajaca
zwrot prawa jazdy - furtka dla dłużnika?
w jakim czasie od wydania decyzji NP można złożyć wniosek o rozłożenie na raty
POMOCY
Podstawa prawna - ważne
czy wliczać alimenty do dochodu pełnoletniej osobie
Informujecie dłużnika?