Witam,
czy zawsze macie do wniosku ostatnią fakturę za energię? Czasem ktoś nie może znaleźć ale przynosi potwierdzenie zapłaty i co wtedy? Nie przyznać mu ryczałtów?
ja wzięłam od sąsiada cenę kWh, który mieszka w tym samym domu i też korzysta z DM. W przeciwnym wypadku zadzwoniłabym do energetyki i sporzadziła notatkę służbową z rozmowy telefonicznej albo (i to preferuję, żeby nie przyzwyczajać klientów OPS) poprosiłabym o wyciągnięcie duplikatu z energetyki
nie wiem jak się na to będzie RIO zapatrywać ...(mnie za to już kiedyś przeczochrali).. ma być rachunek i kwita niech szorują po duplikat do rejonu energetycznego ... u mnie wydają bez problemu
myślę że tak, masz 30 dni na wydanie decyzji czyli w najgorszym przeypadku dostanie Dm w kwietniu z wyrównanioem za marzec. Ja dzwonię w takim przypadku i mówię że coś brakuje i jak nie doniosą w ciągu tygodnia nie będzie 10 wypłaty i przychodzą szybko uzupełniać
Faktura czy rachunek? Faktura jest jedną z wyliczeniem za 3 miesiące. Rachunek jeden z wyliczeniem energii za 1mc, przecież nikt nie oplaca prądu z góry za 3 miesiące. Zapłacony rachunek tez mogę przyjąć?
najpierw pytam - o co chodzi, czy to jeszcze licznik na babcie stoi (babcia dawno umarła a im sie nie chciało przepisywac), czy to może , w przypadku podnajmu, dane własciciela. Jak wynajmują, to licznik moze byc na wynajmującego mieszkanie (na umowie najmu powiiny byc takie same dane)