Faktura za energię - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 26 lut 2014, 10:38

Witam,
czy zawsze macie do wniosku ostatnią fakturę za energię? Czasem ktoś nie może znaleźć ale przynosi potwierdzenie zapłaty i co wtedy? Nie przyznać mu ryczałtów?
~Iza

Napisano: 26 lut 2014, 11:01

potwierdzenie zapłaty nas nie interesuje ... nas interesują kWh
~małe ww

Napisano: 26 lut 2014, 11:04

ja wzięłam od sąsiada cenę kWh, który mieszka w tym samym domu i też korzysta z DM. W przeciwnym wypadku zadzwoniłabym do energetyki i sporzadziła notatkę służbową z rozmowy telefonicznej albo (i to preferuję, żeby nie przyzwyczajać klientów OPS) poprosiłabym o wyciągnięcie duplikatu z energetyki
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 26 lut 2014, 11:20

nie wiem jak się na to będzie RIO zapatrywać ...(mnie za to już kiedyś przeczochrali).. ma być rachunek i kwita niech szorują po duplikat do rejonu energetycznego ... u mnie wydają bez problemu
~małe ww

Napisano: 26 lut 2014, 11:32

no to jest jasne ale mam już wniosek bez faktury i czy mogę pisać pismo na doniesienie?
~Iza

Napisano: 26 lut 2014, 11:37

myślę że tak, masz 30 dni na wydanie decyzji czyli w najgorszym przeypadku dostanie Dm w kwietniu z wyrównanioem za marzec. Ja dzwonię w takim przypadku i mówię że coś brakuje i jak nie doniosą w ciągu tygodnia nie będzie 10 wypłaty i przychodzą szybko uzupełniać
~ja

Napisano: 26 lut 2014, 12:53

w piśmie zacytuj art o ostatniej fakturze i poucz że jak nie dostarczą po prostu nie naliczasz ryczałtu i kwita
~małe ww

Napisano: 26 lut 2014, 20:00

Faktura czy rachunek? Faktura jest jedną z wyliczeniem za 3 miesiące. Rachunek jeden z wyliczeniem energii za 1mc, przecież nikt nie oplaca prądu z góry za 3 miesiące. Zapłacony rachunek tez mogę przyjąć?
~anna

Napisano: 27 lut 2014, 11:35

witam , a co robicie jak osoba dostarczy fakture za prąd i adres jest ten sam co wnioskodawcy ale faktura wystawiona jest na inna osobę?
~iwa

Napisano: 27 lut 2014, 16:22

najpierw pytam - o co chodzi, czy to jeszcze licznik na babcie stoi (babcia dawno umarła a im sie nie chciało przepisywac), czy to może , w przypadku podnajmu, dane własciciela. Jak wynajmują, to licznik moze byc na wynajmującego mieszkanie (na umowie najmu powiiny byc takie same dane)
~prawdziwe zzz

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x