Faktury za II Turę stypednium - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 04 maja 2016, 13:02

Pytanie KTÓRE PEWNIE BYŁO ALE prosze bardzo o odpowiedź :) czy mogę brać faktury z tamtego półrocza w sensie faktury za wrzesień, październik itp. jak teraz drugą ture przyznaje w maju?
gusia93

Napisano: 04 maja 2016, 13:29

ja biorę faktury z tego okresu na jaki przyznane jest stypendium, czyli tak jak teraz od stycznia, jeżeli komuś zostały faktury z okresu wrzesień - grudzień to po prostu przepadają
jesień 2015

Napisano: 04 maja 2016, 14:09

stypendium jest przyznane na rok szkolny 2015/2016,wypłacamy w II transzach, bo tak otrzymujemy dotację
na początku roku zawsze wydatki są większe - sam koszt książek czasem jest wyższy niż stypendium za 4 miesiące,więc nie widzę powodu,żeby nie rozliczyć tego co zostało w II turze
ja rozliczam

był już taki wątek, wypowiadał się ktoś w tym temacie i wkleił interpretację z MEN, którą pozwoliłam sobie skopiować
Rok szkolny obejmuje 10 miesięcy od IX do VI. Jesli wydatek zostal poniesiony. Mam opinie MEN-u w odpowiedzi na nasze zapytanie. Zacytuję fragment " w opinii MEN, wydatki poniesione przez ucznia, a zawiazane z rokiem szkolnym, w którym przyznano stypendium, powinny być uznane za kwalifikowane, bez względu na datę ich poniesienia. Pismo przezsłane z MEN z datą 15 grudnia 2014 roku i podpisane przez Dyrektora Departamentu Analiz i Prognoz Pana Grzegorza Pochopień.Pozdrawiam, mam nadzieję, że rozwiałem wszelkie wątpliwości.
xyz@

Napisano: 04 maja 2016, 14:50

Dziękujeeee bardzo <3
gusia93

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x